Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Jól haladnak a munkákkal Csornán

A vártnál kisebb fennakadásokat okoz a hibás csatornarendszer cseréje Csornán. A kamionok elterelése érezhető, kevesebb szerelvény megy át a városon.

Ma még igen, vasárnap és hétfőn nem dolgoznak a meghibásodott csatorna javításán Csorna belvárosában. Bertha Zoltán üzemmérnökség-vezetőtől megtudtuk: a kivitelező jól halad a munkával. Igaz, tegnap úgynevezett talajváltás okozott gondot.

Bertha Zoltán elmondta: munkatársai további ideiglenes, föld feletti csatornavezetéket építettek ki, így már több mint 120 méter hosszban föld feletti csöveken továbbítják a szennyvizet a tisztítóba. A szolgáltatás tehát folyamatos. Az ügyeletesek kétóránként ellenőrzik az ideiglenes rendszert, eddig minden rendben működött. A forgalomról megjegyezte: fennakadások természetesen vannak, de a kamionok elterelése eddig bevált és komolyabb torlódások nem alakultak ki. Pénteken dél körül azonban ismét sok jármű akadt el a 86-os főúton Szilsárkány irá-
nyába.

A munkával jól halad a kivitelező. Fennakadások persze vannak a közlekedésben, de lényegesen kisebb a kamionforgalom Csornán. Az deiglenes, föld feletti csatornavezeték-rendszer jól vizsgázott.
A munkával jól halad a kivitelező. Fennakadások persze vannak a közlekedésben, de lényegesen kisebb a kamionforgalom Csornán. Az deiglenes, föld feletti csatornavezeték-rendszer jól vizsgázott.

– A forgalomelterelésnek köszönhetően a vártnál lényegesen jobb a helyzet. Enyhült az eddig megszokott hatalmas kamionforgalom. A kellemetlenségekért ezúton is kérjük a közlekedők és fogyasztóink türelmét és megértését – jegyezte meg. Hozzátette: a Palota sor előtti szervizúton pénteken talajváltás okozott gondot. Eddig ugyanis agyagos talaj volt a jellemző, ami jól tartotta a vizet. Tegnap viszont egy homokosabb minőséggel találták szembe magukat és a talajvíz is hamar megjelent.

A munkákkal kapcsolatban új információ még, hogy változik az autóbusz-közlekedés a városban. Az Erzsébet királyné utcai buszmegállót ideiglenesen üzemen kívül helyezik. Helyette a vasútállomásnál található megállónál szállhatnak fel, illetve le az utasok. A tervek szerint a buszok nem az Erzsébet királyné utcán át közelítik meg a vidéki pályaudvart, hanem a Köztársaság utca érintésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lista nincs, de értékek vannak

Értéktárbizottságot nem hoztak létre Csornán, de a képviselő-testület felsorolta, mire lehetnek… Tovább olvasom