Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Jókai Anna Európáról, kereszténységről

Jókai Anna író a mai ember sorskérdéseiről, Európa lényegéről és a keresztény ember belső önmegvalósításáról beszélt Beleden a „Szeretetvendégség” előadás-sorozat keretében.
Jókai Anna író Beleden
Jókai Anna szombaton Beleden többek között elmondta: Európa nyugati fele napjainkban kissé félvállról veszi a keresztény gondolkodást, ám itt adódna a magyarság egyik legnagyobb lehetősége: a velünk együtt csatlakozó nemzetek új tartalommal tölthetik meg az unió nemzeteinek a kereszténységgel kapcsolatos, kiüresedő gondolatvilágát.

A kereszténységet az elmúlt kétezer év alatt sem tudták az emberi lelkekből kiirtani, ám ez még nem elég nagy idő ahhoz, hogy a maga teljességében láthassuk, mit adott e vallás az emberiségnek.

Amint Jókai Anna fogalmazott, aktuálpolitikai kérdésekről nem szívesen beszél, mivel az erkölcsnek kellene megszabnia, hogy az emberek milyen politikát támogatnak, nem pedig a politikának kellene befolyásolnia az emberek gondolkodását. Az EU-csatlakozás kapcsán az író hangoztatta: ne várjunk semmit az EU-tól, sőt, szellemi frissességünkkel és megszenvedett történelmi tapasztalatainkkal inkább még mi adhatunk a Nyugat történelmileg szerencsésebb országainak. Jókai Anna szerint Európa nem az evangéliumok hirdette „új év, új föld", hanem egy sok bűnnel terhelt szövetség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyesületként is sikeresek

Január elején ünnepelte harmadik születésnapját a csornai Reménysugár Egyesület. A sérült gyerekeket… Tovább olvasom