Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Jogos a panasz, de nem kell új döntés

A közvilágítás korszerűsítésére nyert pályázati támogatást a csornai önkormányzat.

A 75,7 millió forintos beruházás kivitelezőjét közbeszerzési eljárással választotta ki márciusi ülésén a képviselő-testület. 515 lámpatestet cserélnek ki. Így korszerűbb, üzembiztosabb és olcsóbb lesz a szolgáltatás.

A döntést hozó képviselő-testületi ülés után Dani Richárd önkormányzati képviselő (MSZP–DK) a megyei kormányhivatalhoz fordult, mert úgy érezte, nem volt megfelelő a határozati javaslat megfogalmazása. Problémáját jelezte már a testületi ülésen is, de indítványát leszavazták. Nem a beruházást ellenezte Dani Richárd, hanem a határozati javaslat megfogalmazásával nem értett egyet.

A csornai önkormányzat közel 80 millió forintból, pályázati támogatással korszerűsíti a közvilágítást.
A csornai önkormányzat közel 80 millió forintból, pályázati támogatással korszerűsíti a közvilágítást.

A napokban megérkezett a kormányhivatal válasza is mind Dani Richárd, mind a városháza címére. Előbbiben olvasható, hogy a képviselő-testület döntésének meghozatalakor nem az önkormányzati törvény és a Szervezeti és Működési Szabályzat rendelkezései szerint járt el.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester érdeklődésünkre elmondta: a kormányhivatal javaslatot tett a képviselő-testületnek, ami azonban sem a folyamatban lévő beruházást, sem a meghozott határozatot nem érinti. „A jövőre nézve tett javaslatot a kormányhivatal a határozatok megfogalmazásával kapcsolatban. Természetesen a képviselő-testület megtárgyalja majd az észrevételt. Viszont nincs szó törvényességi felhívásról, tehát a beruházást lezáró döntésünket nem kell újra napirendre vennünk" – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét esélyt keresnek a csatornának Bősárkányban

A sokadik új fejezet kezdődik a bősárkányi szennyvízcsatorna-projekt előkészítésében. Tovább olvasom