Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Jógáznak is Vitnyéden

Szűrővizsgálatok, előadások, gyakorlati bemutatók szerepelnek minden novemberben a vitnyédi egészségnevelési hét programjaiban.
Az egészségvédelem jegyében telik tizenöt éve Vitnyéden november második hete. 1991-ben rendezték meg először ugyanis a községben az egészségvédelmi hetet. Szűrővizsgálatok, megelőző előadások, gyakorlati bemutatók szerepelnek ilyenkor a programban. Zsámbokiné Buday Anna, a helyi iskola és művelődési ház igazgatója számolt be a részletekről a Kisalföldnek.

– Annak idején minden novemberben az időseknek szerveztünk az egészségvédelemmel kapcsolatos rendezvényeket. Később aztán bővítettük a foglalkozásokat és a kezdetektől arra törekszünk a programok összeállításakor, hogy minden korosztályt megszólítsunk – mondta a főszervező. – Előadásokat szervezünk például kismamáknak, nyugdíjasoknak is. Rendezünk a témával kapcsolatos vetélkedőket, bemutatókat, készítünk ételeket és népszerűek a szűrővizsgálatok is.

Az egészségvédelmi héten külön hangsúlyozzuk a sportolás fontosságát, a testmozgást. Idén újdonságként jógabemutatót tartottunk. Ez utóbbit kedvezően fogadták a helybeliek. Azóta már hetente egyszer jógatanfolyam van a faluban, amin egy-egy alkalommal húszan, huszonöten vesznek részt.

A szakterületükön elismert előadókat hívunk meg rendszeresen, orvosokat, egészségügyi dolgozókat, pedagógusokat. Az egészségvédelmi hét szervezésében segítséget nyújt a művelődési ház munkatársainak a helyi védőnő, a vöröskeresztes szervezet és az önkormányzat. A rendezvényt anyagilag támogatja a megyei önkormányzat egészségmegőrző alapja, illetve magánszemélyek, vállakozások is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézkedést sürgetnek a vízszennyezés miatt

Emelkedik a sobori székhellyel működő Rába Szövetség taglétszáma. Nemes László elnök szerint ez azt jelenti: a települések elfogadják, hogy összefogással lehet eredményt elérni. Szeretnének fejlesztési forrásokhoz jutni és elérni, hogy végre megszűnjön a folyószennyezés. A Rába Szövetség elnöke, Nemes László sobori polgármester beszélt a részletekről a Kisalföldnek. Tovább olvasom