Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Jobboldali szövetség Kapuváron

Az októberi önkormányzati választások előtt több kapuvári jobboldali szervezet kötött együttműködési megállapodást.
A képviselőik hangsúlyozták, az októberi megmérettetésre kész programmal állnak a választók elé.

Kapuváron a Fidesz, a Fidelitas, a KDNP és a Polgári Társaság együttműködési megállapodást kötött azért, hogy az önkormányzati választásokon mind a polgármestert, mind a képviselő-testület nagy részét ez a szövetség adja. Ehhez Kóczán Zoltán, a Polgári Társaság elnöke hozzátette: a jobboldali pártok jó része, így szövetségük is Hámori Györgyöt látná szívesen a polgármesteri székben. Németh Csóka Gábor, a KDNP helyi vezetője hangsúlyozta: jelenleg a kapuvári politikai palettán csak a szövetségüknek van kész fejlesztési programja arra, hogy hogyan képzelik Kapuvár jövőjét. A programot – melynek elkészítésében a helybéliek javaslatait is figyelembe vették – lakossági fórumokon is ismertetik a kapuváriakkal.

– Fontosnak tartjuk a fiatalok véleményét is, hiszen azt látni, hogy a választások végeredményét is eldönteni képes rétegről van szó – mondta Szabó Tamás, a Fidelitas helyi elnöke. Hámori György szerint Kapuvárt vonzóvá kell tenni a fiatalság számára is, hiszen a jelenleg tovább tanuló helybéliek elenyésző része tudja csak megszerzett tudását szülővárosában hasznosítani. Egy korábban felvetett problémára, miszerint Kapuvár érdekeit megelőzik a pártérdekek, a polgármesterjelölt kijelentette: nagyon sokszor a testület népszerű döntéseit közérdeknek, míg a népszerűtleneket politikai döntésnek nyilvánítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépült a kistatai templom

Ács Lajos plébános elmondta: egy 1831-ben kelt jegyzőkönyv szerint a szili templomban nem fértek el a hívek – sziliak és kistataiak –, ezért a győri püspök utasította a kistataiakat, hogy építsenek maguknak templomot. Pk végrehajtották az utasítást és 1836-ban felépült a templom. Kistatán külön iskola és egyházközség működött. Előbbi 1952-ig, utóbbi 2001-ig. Tovább olvasom