Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Jobbik: aláírások hitelesekért, önkormányzatokért

Aláírásgyűjtő akcióval hívja fel a figyelmet a Jobbik a devizahitelesek helyzetére. Akciójukkal a tervezett önkormányzati reform ellen is tiltakoznak.
Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő és Csákány Annamária, a párt kapuvári önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján bejelentette: Kapuváron és Csornán is gyűjtenek aláírásokat. – A szignókkal a kormányra lehet nyomást gyakorolni, hiszen a frankhitelesek érdekében eddig tett kormányzati lépések elégtelenek – fogalmazott a képviselő. Kijelentette, a bevezetett rendelkezések csak a hitelesek harminc százalékának kínálnak megoldást, így további segítő akciókra van szükség. Magyar Zoltán hozzátette, a bankok felelőssége is a jelenlegi helyzet, nekik is részt kell vállalniuk annak megoldásában.

Csákány Annamária a kormány tervezett önkormányzati reformjának visszásságaira hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a kistelepülések önkormányzatainak tervezett felszámolásával komolyan sérülnek a vidéki emberek érdekei. Hangsúlyozta, a tervezet szerint kétezer fő alatt nem lenne polgármesteri hivatal, ezáltal megszűnne a helyi ügyintézés, ellehetetlenülnének a kistelepülések. – Több alapvető szolgáltatás, mint például az iskola, az egészségügy, csak a járási központokban lenne elérhető, ami durván sérti a települések önrendelkezési jogát, miáltal életképességük, népességmegtartó erejük szűnik meg – fogalmazott Csákány Annamária.

A jobbikos Magyar Zoltán és Csákány Annamária aláírásokat gyűjtenek a devizahitelesekért és az önkormányzati reform ellen.
A jobbikos Magyar Zoltán és Csákány Annamária aláírásokat gyűjtenek a devizahitelesekért és az önkormányzati reform ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tagokat vár a polgárőr-egyesület

Nyílt napot tart ma este a csornai Rábaköz Polgárőr Egyesület. Az érdeklődőket este hét órakor… Tovább olvasom