Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Jobb és olcsóbb nem ugyanaz

Egyebek mellett a szélerőművek telepítése, építőipari munkára benyújtott ajánlat elbírálása, parki utak és lakótelepi csapadékvíz-elvezetők rendbetétele és a drogterjesztés is szóba került a legutóbbi csornai közmeghallgatáson.
A korábbiakhoz hasonló érdeklődés kísérte Csornán a múlt heti közmeghallgatást. A rendezvény kezdetén még csak két helybeli polgár foglalt helyet a városháza nagytermének széksoraiban – szemben a pulpituson helyet foglaló képviselőkkel –, időközben azonban jelentős változás történt, hisz megduplázódott az érdeklődők létszáma.
Az összejövetel első részében Papp József polgármester tájékoztatta a jelenlevőket.

Többek között elmondta, hogy a tavalyi második félévi pluszbevételeknek köszönhetően az önkormányzat és intézményei működőképesek maradtak. Az önkormányzat továbbra is vállalja az intézmények többségének működtetését. Mivel az Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola ügyében nem született megállapodás, az intézmény megyei fenntartásban marad. A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolát viszont – a vezetők és dolgozók egyetértésével – a Földművelésügyi Minisztériumnak kívánják átadni. A szándékot jelezték a tárcának, ám döntés még nincs.

A polgármester szólt arról is, hogy a képviselő-testület az áprilisi ülésen fogadta el az önkormányzat négyéves gazdasági és humánprogramját. Ennek fontos részeként említette a Vilmos parki egészségturisztikai központ megvalósítását, a déli iparterület kialakítását, a hivatali ügyfélfogadás korszerűsítését.

A jelen levő csornai polgárok közül elsőként Családi János kért szót, aki a város közelébe telepítendő szélerőművek káros hatása miatt aggódott. Papp József azt válaszolta, hogy ha a földtulajdonosok nem járulnak hozzá, akkor nem telepítenek szélerőműveket. Kapui Ferenc képviselő pedig azt mondta, hogy miként a mobiltelefonoknak, úgy a szélerőműveknek a káros hatásai sem ismertek.

Horváth Ernő több képviselőnek, az alpolgármesternek és a jegyzőnek is kérdést tett fel. Szóba hozta többek között a Vilmos parki utak rendbetételét, a Felsőszeri-lakótelepen a csapadékvíz-elvezető árkok hiányát. Felvetette, hogy az önkormányzati tanácsnok miért nem vesz részt a sportegyesület elnökségének munkájában, s azt is, hogy információja szerint Csornán jelenleg „hat vonalon" folyik drogterjesztés. A megszólítottak válaszoltak vagy választ ígértek a kérdezőnek, Papp József pedig furcsának nevezte, hogy az önkormányzat egyik bizottságának a döntések meghozatalában részt vevő tagja közmeghallgatáson hozakodik elő a gondjaival.

Knapp József a nem lakáscélú helyiségekből lakások kialakítására kiírt tárgyalásos eljáráson benyújtott ajánlatok elbírálását kifogásolta. Szerinte ugyanis a képviselő-testület nem az olcsóbb ajánlatot – amely az ő cégétől érkezett – sorolta az első helyre. Papp József úgy reagált a kifogásra, hogy a közmeghallgatás nem az egyéni problémák felvetésének a fóruma. Később megjegyezte még, hogy jobb és az olcsóbb nem ugyanaz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárgyalnak a befektetőkkel

Kapuvár két földterületet, összesen mintegy hat hektárt apportál abba a gazdasági társaságba, amely… Tovább olvasom