Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Jelentős bevételek a hiányok pótlására

Új pályázatot írnak ki a piactér értékesítésére, megállapodtak a Rekultív Kft.-vel, és négyezer négyzetmétert eladnak a Bartók Béla úti önkormányzati területből. Egyebek mellett ezek a döntések születtek a csornai képviselő-testület csütörtöki ülésén.
A csornai városatyák hívek maradtak önmagukhoz. Miként az elmúlt négy évben összejöveteleik többsége, úgy csütörtökön a választási ciklus utolsó rendes ülése is maratoni hosszúságúra sikeredett. A délután három órakor kezdődött tanácskozás este tíz óra után fejeződött be.

Zárt ülés a piacról

Elsőként a településfejlesztési szerződést fogadta el módosításokkal a testület. Erre azért volt szükség mert egy német cég szélparkot kíván létesíteni a város közigazgatási területén.
A piactér értékesítéséről, valamint a Rekultív Kft.-vel kötendő szerződésről a nyilvánosság kizárásával tárgyaltak órákon át a képviselők. Végül Papp József polgármester bejelentette, hogy a piactér értékesítésére kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánították és új pályázati kiírásról döntöttek. A másik téma kapcsán a részletek mellőzésével közölte, hogy a testület módosította a július 4-én hozott határozatát és némileg módosított feltételekkel állapodott meg a Rekultív Kft.-vel a jánossomorjai hulladéklerakó tulajdonlásáról.
A testület döntött arról, hogy a Bartók Béla út mentén lévő, a Közútkezelő Kht. és a vasút közötti területéből négyzetméterenként ezer forintért négyezer négyzetmétert elad a Nuevoplast kft.-nek, üzemcsarnok (varroda) létesítésére. Ugyanakkor töröltetik a Németh Tres kft. tulajdonában lévő Vilmos parki ingatlanra, a beépítési kötelezettség biztosítására bejegyzett, az önkormányzatot megillető visszavásárlási jogot, elidegenítési és terhelési tilalmat.

Majd 70 millió az államtól

Elfogadta a testület a napközi otthonos óvoda munkájáról készült beszámolót és tudomásul vette az önkormányzat első félévi gazdálkodásának helyzetéről szóló tájékoztatót, továbbá módosította az idei költségvetési rendeletét. A vitában Papp József polgármester utalt rá, hogy a költségvetés elfogadása óta két jelentős bevételt könyvelhettek el. Az egyik az 52,6 millió forintos „önhikis" támogatás, a másik az a 15 millió forint, amit a belügyminiszter a saját keretéből biztosított a működési hiányok pótlására. A polgármester szerint ennek ellenére az év végéig sokat kell tenni azért, hogy a költségvetés ne boruljon fel. Szóba került a Margit Kórház gazdasági helyzetét összegző tájékoztatás is. Ezzel kapcsolatban a hozzászólók többsége úgy ítélte meg, hogy az intézmény gazdasági helyzete nem rosszabb a tavalyinál, az adósságállomány kezelhető, hisz az irányított betegellátási modell várható bevétele garancia a számlatartozások kiegyenlítésére.
Elfogadták a képviselők az önkormányzat 1999–2002-es ciklusprogramjának megvalósításáról készült beszámolót, és módosították a távhőszolgáltatásról szóló rendeletet. Ezt a döntést a fűtőmű földgázalapú fejlesztése tette szükségessé. Ezen okból alkottak rendeletet a távhőszolgáltatás díjáról a testület tagjai, ugyanakkor az állattartásra szolgáló melléképületek elhelyezésénél betartandó védőtávolságokról és az állattartással kapcsolatos egyéb feltételekről szóló rendeletet hatályon kívül helyezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sajt ünnepe Vitnyéden

A sajt ünnepe zajlik a hétvégén Vitnyéden. Tegnap szakmai napot tartottak, melyen 24 tejfeldolgozó… Tovább olvasom