Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Jeges tervek a Vátin

Kapuvár - A helyi tűzoltók tartják karban a kapuvári Váti-tó jegét. A megfelelő jégvastagság elérése után civil szervezetek és a művelődési központ szervez rendezvényeket a tóra.
A kapuvári tűzoltóság szakemberei és a helyi önkormányzat munkatársai a minap mérték fel a Váti-tó jegének vastagságát. A néhány napja elvégzett mérések szerint jelenleg 5–10 centiméteres a jégtakaró, mely a katasztrófavédelem ajánlásai szerint nem tekinthető biztonságosnak. – Több léknél is folyamatosan mérjük a jég vastagságát, ám a tíz centiméternél vékonyabb jégre mindenki csak saját felelősségére mehet rá – mondta Kóczán Zoltán alpolgármester. Az érdekelt intézmények és civil szervezetek nemrégiben készítettek akciótervet a Váti téli hasznosítására.

Váti-tó: Hiába a figyelmeztetés, kialakított korcsolyapályák vannak a jégen.

Eszerint a tűzoltóság vállalja a jég felületének rendszeres locsolását, karbantartását. A városháza városfejlesztési osztálya a közhasznú munkások bevonásával a jég felületének tisztítását végzi, valamint padok, feliratok kihelyezésével segíti a kulturált sportolást. – Ezenfelül az önkormányzat mobil illemhelyekkel és melegedővel is felszereli a Váti környékét – tette hozzá az alpolgármester. Kültéri hangszórók felszerelésével a művelődési központ és a szomszédos mozi is támogatja a kulturált szórakozást. A jobb kihasználtság érdekében mind a városháza, mind a Rábaközi Művelődési Központ szervez rendezvényeket a Vátira, szó van többek közt az iskolai tornaórák megtartásáról a tó jegén, de a városháza jégkarnevált is rendezne farsang idején a Vátin. – Gondoltunk még hokiversenyek és más, ügyességi programok rendezésére is, ám mindezek legfontosabb feltétele, hogy a jégvastagság elérje a tíz centimétert – jelentette ki az alpolgármester. Hozzátette, a hivatalos kapuvári engedélyt egy háromtagú bizottság adja majd ki.

Olvasóink írták

  • 1. Várkonyi Gábor 2008. január 07. 09:25
    „Jó ötletnek tartom a Váti-tó téli hasznosítását, hiszen ez a városra nézve is jó lehetőséget nyújt a sportot kedvelőknek! A jég biztonságossá tételéhez azonban a természeti erők mellett a tűzoltóságra is szükség van, akik a jég vastagságának növelését és a felület karbantartását elvégzik! A kiépítés azonban szép dolog, de a véghezviteléhez nagyon sok papírmunka, beleegyezés és a környékbeli lakók engedélye vezet; ez utóbbi okok miatt nem hiszem, hogy ez a közeljövőben megvalósul!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önként feladta magát a betlehem rongálója

Kapuvár - Csütörtöki számunkban „Megrongált betlehemek" címmel közölt lapunk egy írást,… Tovább olvasom