Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Javítják a 85-ös főutat Csornán

Néhány napja kisebb fennakadások vannak a csornai belvárosi közlekedésben. A megyei közútkezelő megbízásából a 85-ös főút felületét javítják, ezért nem működnek a közlekedési lámpák sem.

Útjavítás miatt akadozik a közlekedés a napokban Csorna belvárosában. A 85-ös főút egy részét teszik rendbe a szakemberek, a munkák idején a közlekedési lámpák sem működnek. A jövő hétre várhatóan helyreáll a rend a város útjain.

Kisebb fennakadások is előfordultak Csornán, hiszen hosszú percekbe telt, mire az autósok a főút egyik feléről a másik oldalra értek, de gondot okozott például a balra kanyarodás az Erzsébet királyné utcából is. A kivitelezők persze igyekeztek a legkisebb kellemetlenséget és zavart okozni, ezért a munkálatok javát éjszakára időzítették.

Wimmer József, a megyei közútkezelő kht. műszaki igazgatója a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az elöregedett és nyomvályús burkolat marását és visszaaszfaltozását végzik a kivitelező cég munkatársai.
– Egyelőre csak a legrosszabb részt, a belvárosit újítjuk fel, az egész átkelési szakaszra nincs pénze a közútkezelő kht.-nek – mondta Wimmer József. – Mivel Csornán a főutakon nagy a forgalom, próbáltuk éjszakai műszakkal megoldani a munkálatokat. A burkolat cseréje már megtörtént, csak a festés és újabb simítás van hátra, a tervek szerint a napokban végeznek ezekkel is.
A műszaki igazgatótól megtudtuk: idén a 86-os főút egy részén is végeznek javításokat, amelyekre szeptember végén, október elején kerülhet sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plüssmacik a népművészetiben

Kós Károlytól „kért kölcsön” szavakat egyik közelmúltbeli kiállításához Pintér Jenő… Tovább olvasom