Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Játszóteret terveznek Bogyoszlón

Takarékos gazdálkodással és néhány népszerűtlen intézkedéssel tartható egyensúlyban a bogyoszlói költségvetés. Nem adtak el vagyont. Játszóteret terveznek.


– Nem éltünk azzal a lehetőségével, hogy a feladatfinanszírozott helyi büdzsé mellé pályázzunk kormányzati kiegészítő forrásokra – avatott be idei költségvetési ügyekbe Varga Tamás, Bogyoszló polgármestere. A községi vezető hozzátette, az, hogy ne kelljen pótlólagos forrásokat bevonniuk, takarékos gazdálkodásuknak és az óvatos tervezésnek köszönhető. Idén nem kellett saját ingatlanvagyont sem értékesíteniük.

Varga Tamás: Egy járdaszakaszt felújítottunk, a munkát jövőre is folytatjuk.
Varga Tamás: Egy járdaszakaszt felújítottunk, a munkát jövőre is folytatjuk.

– Volt a testületnek fájdalmasabb intézkedése is: a helyi adózás szigorítása. Ám ez kezelhető költségvetést eredményezett – mondta a polgármester. Kiemelte, a feszített büdzsé ellenére néhány apróbb felújítást elvégeztek a faluban. Így járdát javítottak a templom és a községháza között. Kicserélték az orvosi rendelő nyílászáróit, bővítik a közvilágítást. A temetőben is sikerült egy újabb járdaszakaszt kialakítaniuk.

– Ezeken kívül nem terveztünk az idei évre komolyabb fejlesztést, hiszen a helyi büdzséből csak erre futja egy kistelepülésen – mondta Varga Tamás. Hozzátette: még ez évben a művelődési ház előtti parkoló alakításába kezdenek, valamint utcanévtáblák kihelyezését is tervbe vették.

– A következő év legnagyobb feladata lesz a helyi játszótér létrehozása, melynek helyéről még egyeztetünk a képviselőkkel – mondta Varga Tamás. Továbbá folytatják a járdafelújítást is. A község több pályázatot is beadott; többek között falubuszra és az egykori iskolaépület felújítására. Utóbbi épület már napjainkban is közösségi házként üzemel. A tervezett munkák harmincmillió forintra rúgnak majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábaköz egyházi kincsei

Gartán a 350 éves jubileumra emlékezve rendeztek kiállítást a Rábaköz egyházi kincseiből.… Tovább olvasom