Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Játszótér eladó, mert újat szeretne a fafaragó

„Ha az embernek Isten erőt, tehetséget és lehetőséget adott, kötelessége szolgálni" – vallja a farádi Turi Tamás. Neki a fához van jó keze, és játszóteret épített a gyerekeknek. A régit most eladná, hogy újat alakítson ki.
Eladó egy komplett játszótér Farádon. Magánember hirdeti, de nem öncélból. Turi Tamás azért adja el a játékokat, hogy újakat építsen, a helyi gyerekek örömére. A fiatal édesapát a Kisalföld 2010. július 21-i számában mutattuk be. Saját költségén, közterületen adott teret a játéknak. Gondolataiban már az újat is megfaragta, sokkal színesebbre, játékosabbra, mint a mostani.

Turi Tamásnak hobbija a faragás, a famunka. Játszóterén kis vonat, mászóka, mérleghinta, mókuskerék és vár szórakoztatja a gyerekeket. Sok szülő viszi gyermekét a területre, ahol már számos közösségi rendezvényt is szerveztek. A fiatalember, aki civilben az önkormányzatnál falugondnok, tudja, akadnak ellendrukkerek. A véleményükkel azonban nem törődik, úgy véli, gonoszságból, irigységből fakad.

– Úgy vettem észre, a gyerekek megunták már a régi játékokat, ideje frissíteni – mondta a Kisalföldnek a játszótérépítő. – Szívesen csinálom, hiszen kedves időtöltésem a faragás. És ha ezzel még örömet is szerezhetek valakinek, főleg gyerekeknek, akkor nem sajnálom a ráfordított energiát. Látom már magam előtt az új eszközöket. Színesebbek, érdekesebbek lesznek, sokkal több játéklehetőséggel. Lesz például bástya, lengőhíd.

Turi Tamás: Ha szolgálni tudom falumat, kötelességem megtenni.
Turi Tamás: Ha szolgálni tudom falumat, kötelességem megtenni.


Turi Tamás az interneten hirdeti a játszóteret. Amint komoly vevő jelentkezik, már el is kezdi az új építését.

– Nem akarok én nyerészkedni, üzletelni, úgyis nagyon sok a rosszakaró. A lényeg számomra a gyerekek öröme, hogy hasznára legyek a közösségnek. Én úgy hiszem, ha az embernek az Isten erőt, tehetséget adott és lehetősége is van, kötelessége szolgálni a faluját. Szerencsére sokkal több a támogató, mint az ellenző vélemény. Az előző községvezetés is mellettem állt és az új is segíti törekvéseimet – jegyezte meg.

A farádi „magánjátszótéren" tartottak már gyereknapot, Wass Albert-estet, majálist. Mindig nagy sikerrel és szépszámú résztvevővel. Turi Tamás abban bízik, az új játékok az eddiginél is nagyobb élményt nyújtanak majd a farádi gyerekeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kamara irodát nyit a városban

Ügyfélszolgálati irodát nyit a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kapuváron. Az… Tovább olvasom