Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Játékosan a Földről és Galileiről

Ifjú fizikusok vetélkedtek a hétvégén Csornán azon a fizikaversenyen, melyet immár hatodik alkalommal rendezett meg a Hunyadi János Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola.
A csornai fordulóban Galileihez kötődő kérdéseket kaptak a gyerekek.
Többfordulós az a vetélkedősorozat, melyet a csornai Hunyadi János Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola szervez meg évről évre és amely a tanulók fizikatudását kéri számon. Idén hatodszor mérték össze tudásukat az ifjú fizikusok, persze koruknak megfelelő játékos formában. A verseny érdekessége, hogy minden forduló után győztest hirdetnek és díjazzák is őket. A legjobbak a megyei közoktatási közalapítvány támogatásával könyvjutalomban részesültek.
A vetélkedő részleteiről Szilágyiné Polgár Éva, a csornai gimnázium tanára, a rendezvény szervezője számolt be a Kisalföldnek.
– Az első fordulóban, mely még tavaly szeptemberben volt, fogalmazást írtak a diákok arról, hogy hogyan őriznék meg a Földet – mondta Szilágyiné Polgár Éva. – Szintén a vetélkedőhöz kapcsolódott az a kirándulás, melyet Sopronban a Németh László Közép-európai Népi Akadémián és Sarródon, a nemzeti parkban tettünk.

A második fordulóban feladatmegoldás volt, a dolgozatot huszonhét diák töltötte ki. A soproni és sarródi kiránduláshoz kapcsolódóan tablót készítettek a gyerekek, melyet szintén értékelt a zsűri. A hétvégi, csornai fordulóban az iskolák három-három tagú csapatainak Galilei életével, tanaival foglalkozó kérdésekre kellett válaszolniuk, de kísérletelemzés, számítások, rejtvény és mérések is szerepeltek a feladatok között.
A zsűri elnöke volt Fülöp Viktorné megyei szaktanácsadó, tagjai pedig Wekszli Árpád és Kovács Ilona, a vetélkedőt Wekszli Árpádné vezette, ők mindannyian a csornai gimnázium tanárai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkaerő érkezik Csornára?

Egyebek mellett az önkormányzati képviselők, a bizottságok elnökei és tagjai, továbbá a tanácsnokok… Tovább olvasom