Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Járdát és utakat építhetnek

Sobor - A járdaépítés „melléktermékeként" mezei utakat is rendbe tesznek a soboriak. Pályáznak és saját erőből ugyancsak költenek a közterületekre. Jelenleg térköveznek az Andrási utcában.
A közterületek rendbetételén, a falu szépítésén fáradozik a sobori önkormányzat. Saját keretből és pályázati támogatással is. Most éppen térburkolatos járdát építenek. A felszedett, elhasználódott beton járdaelemeket sem dobják ki.

Az Andrási utcában dolgoznak jelenleg a szakemberek. Az egyik oldalon az aszfaltburkolatot már korábban megcsinálták, most a másik felén rakják a térkövet.

– Az utak és járdák felújítására számos pályázatot nyújtottunk már be – mondta Nemes László polgármester. – Ez egy program, amit igyekszünk átgondoltan megvalósítani. Először a falu „gerincén" építkezünk és törekszünk rá, hogy a közintézmények előtt is rendet tegyünk. Ugyanígy az akadálymentesítésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Pályázatból az elmúlt időszakban már több egy-egy kilométernyi szakaszt tudtunk megépíteni. Azokban az utcákban, amelyekben a járdához nem tudunk pályázaton pénzt szerezni, önerőből oldjuk meg a feladatot. A mostani térburkolat árát is saját költségvetésünkből próbáljuk kiszorítani.

A készülő járdát elsőként Tóth György ˝tesztelte˝ az Andrási utcában.
A készülő járdát elsőként Tóth György ˝tesztelte˝ az Andrási utcában.

Az új járdáknak azon túl, hogy szépek és praktikusak, más hasznuk is van. A régi betonjárdákat a külterületeken hasznosítják. Az önkormányzat korábban gépet vásárolt, amellyel apróra zúzzák a betont. Egy depót is kialakítottak, ahonnan a külterületi utakra szállítják az anyagot.

– A helybeli gazdálkodókra is számítunk. Kérem a segítségüket és bízom benne, hogy számíthatok az együttműködésükre, hiszen közös érdekről van szó – tette hozzá Nemes László. – Egy sárrázót már építettünk próbaképpen és egészen jól működik.

Az út- és járdaépítésre visszatérve a polgármester megjegyezte: minden évben több millió forintot fordítottak erre a célra a pályázati forrásokkal együtt. A következő, felújítandó szakasz tervei is elkészültek, vagyis a soboriak további fejlesztésekre is számíthatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfélszer több kihelyezett készülék

Kapuvár - A kapuvári családsegítő év eleje óta másfélszeresére gyarapította jelzőrendszeres házi… Tovább olvasom