Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Járdaszigetek a nyolcvanötösön

Október végéig a megyei közútkezelő útfelújítási és átalakítási munkálatokat végez a 85-ös főút kapuvári szakaszán. A részletekről Nagy Ákos, a kivitelező cég csornai üzemmérnökségének vezetője tájékoztatott.
A kapuváriak és az átkelő forgalom kisebb bosszúságára, néhány napja a 85-ös főút kapuvári szakaszán egyidejűen többféle munkát végeznek a közútkezelő gépei és munkatársai. 

– A munkálatok egy országos program részét képezik. Itt elsősorban a két helyen is folyó átalakításokra gondolok. Az egyik az osli leágazónál, a másik pedig az úgynevezett Hanság-csomópontban épül – mondta. Ahogy megtudtuk, e helyeken járdaszigeteket alakítanak ki. Ennek elsődleges célja a főút gyalogosforgalmának fokozottabb védelme. A közlekedési mérnökök szerint így a gyalogosnak szakaszonként csak egy irány forgalmát kell figyelnie. Az osli út kereszteződésében a gyalogátkelő helyét is megváltoztatják, a Hanság-kereszteződésben pedig átrendezik a Sopron felé haladó sávok beosztását. Ez a többéves országos program minden olyan belvárosi útra vonatkozik, ahol a gyalogosközlekedés nehézkes. A munkálatok Kapuvárra eső szakasza mintegy bruttó 13 millió forintba kerül. A néhány napja elkezdett átalakítás október végéig tart, az útburkolati jelek és a közlekedési táblák elhelyezését is beleértve.

Az országos útfenntartási pénzekből folyó munkálatok másik része a Kapuvár belterületi szakasz karbantartási munkálatai. Ez a főút burkolatjavítását jelenti, Kapuváron mintegy 850 négyzetméteren. A régi útburkolat teljes felújításának tervei az üzemmérnökség vezetője szerint már elkészültek, de a kivitelezésre csak a későbbiekben kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvanmillió szabványosításra

A kapuvári képviselő-testület tárgyalt a városi játszóterekről. Előzetes felmérések szerint Kapuvár… Tovább olvasom