Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Járdák lakossági hozzájárulással

A közbeszerzési eljárás lezárása után elkezdődhet az önkormányzati utak felújítása Csornán.

A közbeszerzési eljárás lezárása után elkezdődhet az önkormányzati utak felújítása Csornán. A költségeket saját forrásból és pályázati támogatásból fedezik. Csornán – a sikeres pályázatoknak köszönhetően – idén több pénz jut útfelújításra  a tavalyinál. A részletekről Papp Imre alpolgármestert kérdeztük.

– Az önkormányzat idei költségvetésében 60 millió forintot különítettünk el utak felújítására – kezdte Papp Imre. – Emellett sikeresen pályáztunk a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz és a megyei területfejlesztési tanácshoz. 25 millió 450 ezer forintot nyertünk, de mivel az első körbe tartozó Szent István tér és Templom utca burkolatfelújításának teljes költsége 42 millió 900 ezer forint, ezért önerőként 17 millió 455 ezer forintot kell felhasználnunk a költségvetésben elkülönített 60 millióból. Ezen összeg többi része a város más útjaira fordítható.

Papp Imre elmondta: a képviselő-testület tagjaitól kértek véleményt a felújítások fontosságáról. Érkeztek is szép számmal a javaslatok. Sokkal több, mint amennyire futja. Végül a gazdasági bizottság választott a képviselők által javasolt utcák közül. Ezek: Adria, Botond, Kakukk utca – a Toldi és Erkel Ferenc utca közti szakaszon –, Kismartoni, Honvéd, Gárdonyi utca, valamint a kis-csornai szervizút egy szakasza. Ez utóbbi vékony bevonatot kap, a többi utat kétrétegű aszfaltburkolattal látják el. Ezeken rendbe teszik az útpadkát is. Az alpolgármester szerint padkafelújítást a József Attila utcában is terveznek, ám a gazdasági bizottság úgy döntött, hogy a munkát nem a felújítási, hanem a karbantartási keretből végzik el. A karbantartási feladatok között szerepelnek a járdafelújításra vonatkozó elképzelések is.
– Szeretnénk, ha a lakosság anyagilag hozzájárulna a járdák rendbetételéhez. Az összeget a gazdasági bizottság állapítja meg – tette hozzá Papp Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente hússzal kevesebb városlakó

A tisztiorvosi szolgálat szerint Csornán 1995 óta fogy a lakosság, mivel egy év alatt tíz-tizenöttel többen halnak meg, mint születnek. Évente átlagosan hússzal kevesebb a településen élők száma. A napokban a kerületi főállatorvos azonnali hatállyal megtiltotta a Barbacsi úti hulladékgyűjtő telep működtetését. Tovább olvasom