Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Járási térfigyelő rendszert terveznek Kapuváron

A kapuvári rendőrség beszámolójából kiderült, a város még mindig a „béke szigete". Pályázatból járási térfigyelő rendszert terveznek. Több fejlesztésre remél pénzt a város cége.

Csizmadia Gábor Győr-Moson-Sopron megyei rendőr- főkapitány, valamint Bencsics Zsolt alezredes beszámolójával kezdődött a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülése. A főkapitány kiemelte, a kapuváriak országosan is az egyik legjobb mutatókat produkálják, évek óta az első öt legjobb rendőrség között szerepelnek. Az eredményekről szólva Németh Csóka Gábor alpolgármester megjegyezte, Kapuvár még mindig a „béke szigeteként" határozható meg. A rendőrségi beszámolók kapcsán az ülésen elhangzott, a következő pályázati ciklusban a város járási térfigyelő rendszer kialakítását tervezi.

A Jószív kft. temetkezési szolgáltató cég beszámolója előtt Báthy Andrásné, a Máltai Szeretetszolgálat megyei vezetője bejelentette, helyzetük miatt vált szükségessé a támogató szolgálat egyes tevékenységeinek térítésessé tétele. Ennek kapcsán Hámori György polgármester hangoztatta, a szükséges térítési díjat a kapuvári ellátottak számára a városháza ez évben biztosítja.

Testület, Kapuvár: Saját ingatlanokat adtak fedezetnek a fejlesztésekhez.
Testület, Kapuvár: Saját ingatlanokat adtak fedezetnek a fejlesztésekhez.

A testületi ülésen szó volt egy energiabeszerzési konzorcium közbeszerzési eljárásának kiírásáról, valamint a város cégének, a Kapukom Kft.-nek a hitelfelvételi kérelméről. A városi cég számos eredményes pályázaton vett részt, melyek önrészét a város állja. Az utófinanszírozott pályázatok kifizetésére pedig a város ingatlanjait ajánlotta fedezetnek. A megnyert pályázatok között szerepel a helyi rádió, a régi „ÉDÁSZ-ház" és a Hany Istók Centrum fejlesztése is.
Elhangzott: pályázatból a gartai és lakótelepi óvoda százmilliós felújítását még az idén elkezdik. Ugyancsak pályázati forrásból visszakapja kovácsoltvas kerítését a Fő téri világháborús szobor.

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőröket vesztegetett Csornán

Csornai rendőröket próbált megvesztegetni egy török kamionos a napokban. Tovább olvasom