Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Járási közbiztonsági fórum alakult Csornán

A Csornai Rendőrkapitányságon megalakult a járási közbiztonsági egyeztető fórum hétfőn. Ez lépett a korábbi kistérségi szervezet helyébe.
Dr. Erdős István csornai rendőrkapitány a járási fórum alakuló ülésén a kapitányság területének közbiztonsági helyzetéről is beszámolt. Eszerint 2012-ben 628 bűncselekmény vált ismertté. A kapitányság nyomozási eredményessége 60,4 százalékos, azaz tíz bűncselekményből hat elkövetőjét felderítik a rendőrök.

Erdős alezredes tájékoztatásában elmondta: tavaly személy elleni erőszakos és garázda bűncselekmény összesen 98 történt Csornán és környékén. A kapitány kiemelte: nagyon jelentős térségükben az utazó bűnözők aránya, 30–40 százalék közötti. A közlekedési helyzetről kiemelte, hogy 2012-ben öt halálos baleset történt illetékességi területükön, súlyos sérüléssel járó pedig kilenc.

Dr. Erdős István hozzátette: fontos feladatuk van a polgárőr-egyesületeknek. Jelenleg tizenegy szervezet működik a környéken, összesen 270 taggal. A bűnügyi helyzet javítását, a helybeliek biztonságát szolgálná, fejtette ki a kapitány, ha minél több térfigyelő kamerarendszer működne a Rábaközben. Amint mondta, bízik benne, hogy rövidesen legalább a nagyobb településeken kiépül a rendszer.

A járási fórumnak községvezetők, polgárőrök, civil szervezetek, oktatási intézmények a tagjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szil - Hatan közösen

Két körjegyzőség egyesülésével, hat község együttműködésével alakult meg március elsején a szili közös önkormányzati hivatal. Tovább olvasom