Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Januártól kinevezett kórházvezetőt szeretne a testület

Kapuvár - A kórház igazgatói állására kiírt legutóbbi pályázat két indulóját kizárta a kapuvári képviselő-testület a további értékelésből. Az egészségügyi bizottság – enyhített feltételekkel – negyedszerre is kiírja a pályázatot az állás betöltésére. Januártól kinevezett igazgatót szeretnének a Lumniczer-kórház élére.
– A napokban bontották fel a kapuvári kórház igazgatói állására beérkezett pályamunkákat tartalmazó borítékokat, ám azok eredménytelenségét látva a testület egészségügyi bizottsága negyedszerre is kiírja a pályázatot az állás betöltésére – közölte Axnix Ildikó kapuvári aljegyző. A két beérkezett pályaműből egyik sem felelt meg a pályázati kiírásoknak, egyikük iskolai végzettsége hiányos, a másik pályázó pedig formai hibákat vétett.

– Mindkettőjüket kizártuk a további értékelésből, melyről testületi döntés is született, így a két pályázót meg sem hallgatták a képviselők – tette hozzá az aljegyző. Véleménye szerint a vonatkozó törvények csak útmutatást adnak a pályázat elemeire, melytől a kiírók eltérhetnek. Ezzel az egyik pályázó iskolai végzettségének befejezetlenségére utalt a kapuvári aljegyző.

Axnix Ildikó
Axnix Ildikó

A képviselő-testület legutóbbi, rendkívüli ülésén végül mindkét pályázót kizárta a további eljárásból. A negyedik pályázat feltételeit az egészségügyi bizottság határozta meg. Axnix Ildikó szerint az újonnan kiírt pályázatot a testület még ebben az évben elbírálná, hiszen mint mondta, jövőre elkezdődik a város történelmének legnagyobb egészségügyi beruházása, melyhez már kinevezett igazgatóra lenne szükség a Lumniczer-kórházban.

Lumniczer-kórház: A negyedik pályázat kiírásával a képviselő-testület tágabbra nyitja az indulók lehetőségeit.
Lumniczer-kórház: A negyedik pályázat kiírásával a képviselő-testület tágabbra nyitja az indulók lehetőségeit.

A rendkívüli testületi ülés után azonnal összeült egészségügyi bizottság több ponton is változtatott az igazgatói állásra kiírt pályázat feltételein. – A feltételeken lényegesen enyhítettek a képviselők, felmentést adtak az ötéves vezetői gyakorlat és az egészségügyi szakmenedzseri képesítés alól, ezáltal például bármilyen egyetemi diplomával jelentkezhetnek az igazgatói állás betöltésére – jelentette ki az aljegyző.

Hangsúlyozta, ez idáig orvosi és menedzseri végzettségű szakembereket is kerestek, ám a testület nem tudott dönteni a jelentkezők közül. A legutóbbi két jelentkező egyike orvos-menedzser, másikuk egészségügyi szakmenedzser volt, ám a képviselők előtt egyikük sem kapott minősített többséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejárt a türelmi idő

Csorna - Szeptember óta egyirányú a csornai József Attila utca. Ennek ellenére még mindig… Tovább olvasom