Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Ivanics fórumot akar az iskolákért

Kapuvár - Kapuvár és környékének országgyűlési képviselője, Ivanics Ferenc bejelentette: az alapítványi iskolák ügyében megbeszélést kezdeményez az érintett önkormányzatokkal, majd megteszi a szükséges lépéseket.
A választókerület oktatási helyzetéről és a közelgő népszavazásról tartott sajtótájékoztatót a minap Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő. Szerinte minél többen mondják ki a három igent, annál erősebb az a vélemény, hogy a kormánynak változtatnia kell.

Ivanics Ferenc hangsúlyozta, választókerületének egyik legnagyobb problémája a vidéki oktatás helyzete. Mint mondta, az ötvenhárom településnek több mint felében gond van az iskolák és kulturális intézmények helyzetével.

– A választókerületben nyolc településen megszűnt az óvoda és az iskola, négyben részben. Hét helyen átalakították az intézményeket, háromban összevonták a kulturális és oktatási intézményeket – mondta a képviselő. Kiemelte, öt településen alapítvány működteti a helyi oktatást, ezek problémáiról immár nem elég csak a médiumokban beszélni.

– Teljesen újszerű problémával állunk szemben, hiszen a környéken nem volt divat, hogy alapítványokra bízzuk az alapfokú oktatást. Ez is jelzi azt, hogy a kormány hatástanulmányok nélkül vág bele az oktatás átalakításába – mondta a képviselő.

Hozzátette: a szakmai felügyelet hiánya is felsejlik az alapítványi iskolák működésénél, ám több érdekelt polgármesterrel egyeztetve a közeljövőben fórumon tárgyalják meg a lehetséges jogi lépéseket.

Olvasóink írták

 • 13. vaktyúk 2008. március 16. 20:51
  „A képviselő urnak úgy tűnik már nem érdekes a voki ügy, hiszen megnyerték az évszázad népszavazását. Különben is, még hasznukra lehet ez a tehetséges ember!”
 • 12. egy aggódó szülő 2008. március 05. 09:34
  „Sziasztok a fórumot úgy is megtaláljátok ha beírjátok a keresőbe hogy indx.fórum...azon belül a poitika közélet rovatban van olyan hogy PoliDili arra rákattintotok aztán balra lenn van olyan hogy keresés oda beírjátok hogy: Lopás vagy jog? és alatta bejelölitek hogy a topikok között és megkeresi kiad egy listát és azt pörgetve megtaláljátok a címet hogy Lopás vagy jog? Avagy iskolák ....arra kattintotok és benn vagytok. Írni az üzenőfalra regisztráció után lehet. Gyertek minél többen. Mindenkire szükség van hogy tenni tudjunk Nol ellen bármit.”
 • 11. Panti 2008. március 04. 21:01
  „Kedves Mindenki!
  Az Én csemetém is odajár! Sajnálom a tanárokat és aggódom, mert az Iskola szerintem nagyon jó! A Tanárok előtt le a kalappal. Remélem bírják még cérnával. Mint szülő, csatlakozok a "Vokis szülő" javaslatához. Szívesen adnám a pénzem egyből a tanároknak, hogy továbbra is folytassák szakszerű munkájukat!
  - Valaki találja ki, hogyan lehet ezt kivitelezni. Tavaly tényleg volt pár szülői összefogás.
  Egyébként a cikkből tényleg az hallatszik ki, hogy nincs megfelelő szakmaiság (kontrol) az iskolában.
  Ezen Én is felkaptam a fejem.
  Talán kicsit máshogy kellett volna megfogalmazni.
  A "Vokis Szülő"-nek meg abban is igaza van, hogy itt már korábban közbe kellett volna lépni, avatkozni, segíteni a képviselő úrnak.
  Mert ugye, ez nem csak egy iskolát érint, hanem többet az Ő választó körzetében!”
 • 10. Vuki 2008. március 04. 14:27
  „Kedves Vokis szülő!

  A megyei lap nem a tanítók szakmaiságát hiányolja, hanem azt a szakmai felügyeletet (ped. intézet, megyei főjegyző, minisztérium, stb.) hiányolja, ami nem engedné meg, hogy ilyen megalázó módon tartsanak tanárokat és hónapokig ingyen dolgoztassák őket. A Voki szakmai munkáját meg tudom ítélni és ezidáig nem látok problémát benne. Azt azonban hozzátenném, nem tudom meddig lehet szakmai munkát követelni, fizetés nélkül.”
 • 9. érintett 2008. március 04. 12:07
  „Kedves vokis szülő!
  Felénk járja egy mondás :fejétől bűzlik a hal .Nekünk már nagyon büdös,ha érted mire gondolok.”
 • 8. Vokis szülő 2008. március 04. 11:13
  „Kedves Érintettek!
  - Valamit elolvastatok lenti megjegyzésemben.
  Én Épp arra háborodtam fel, amikor a Ti szakmai munkátokat kezdik el kétségbe vonni!

  Írhatnak bármit, a Nagy Ottóról. Nem zavar. Nem akarom védeni, eszemben sincs. Szedjék csak darabokra. Megérdemli.
  - Az helyett, hogy kiállt volna az emberek elé, becsülettel, és megmondta volna, hogy mi a helyzet, elkezdett mellé beszélni, meg ködösíteni. Nektek meg megtiltotta, hogy nyilatkozzatok.
  Nem szívlelem az olyan embert, aki nem meri felvállalni, ha valamit elrontott!

  De az már igazán felháborít, amikor a tanárok szakmaiságát kezdik firkálni!
  - Le a kalappal előttetek, hogy ilyen anyagi feltételek mellett, még egyáltalán bejártok az iskolába tanítani a gyerekeinket!
  Nagyon remélem mielőbb rendeződnek a bérgondok.
  A sok támadásban arra kérem a megyei lapot és a képviselő urat, hogy ha lehet, az iskolában folyó SZAKMAI MUNKÁT hagyja ki a támadásaiból. Az iskola szakmai munkája bármikor felveszi a versenyt más állami iskolákkal. Sőt!
  - Orientálódjon inkább a gazdasági helyzet rendbetételének megsegítésére!
  A képviselő úr, meg csipkedje magát, mert már korábban tennie kellett volna valamit, és nem szabadott volna hagyni, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

  Kedves Érintett!
  Sajnos tisztában vagyok a helyzettel! És ha úgy van, szívesebben adom a költségtérítést a Tanároknak, mint Győrnek.
  Találjátok ki, hogy hogyan és az a majd félmillió, amit Kapuvárra fizetnek havonta a szülők, legyen a tiétek. Elvégre ti vagytok azok, akik megérdemlitek!
  Úgy tudom, a kapuvári szülők összefogásukkal oldottak már meg korábban is problémákat.
  Itt a lehetőség!
  (Tudom, ez a többi iskolán nem segít. - Talán még a kapuvárin sem teljesen, de jobb nem jut az eszembe)”
 • 7. érintett 2008. március 04. 10:06
  „Kedves vokis szülő!
  TE nem vagy tisztában a helyzettel.A dolgozók hónapok óta nem kapnak fizetést.Vatikáni valutáért oktatják a gyerekeket.Kíváncsi lennék hogy akkor is ilyen vehemenciával védenéd -e őket,ha te is vokis dolgozó lennél és esetleg nem tudnád kifizetni a vokiban a tandíjat a gyereked után.”
 • 6. pálka 2008. március 04. 06:16
  „Kedves Vokis szülő!
  Szép dolog ,hogy véded Ottót.Te szülőként így érzel.
  Én szerencsétled dolgozóként máshogy gondolom.Van családom,
  rezsim,hitelem.Tudod fizetésem az nincs.Én és a kollégáim is
  megdolgozunk érte.Ne a politikát keverd az ügybe!”
 • 5. másik vokis szülő 2008. március 03. 22:49
  „Vokis szülő! Azért nem így van egészen, ahogy leírod. Nem irigység miatt vannak a voki elleni "támadások". Ez másról szól. Arról, hogy több száz (szerintem ekörüli) család életét ellehetetleníti Tisztelt Elnök Úr azzal, hogy hónapok óta nem fizet dolgozóinak. Pedig ők becsülettel helytállnak. S ez nem a voki érdeme. Ők eddig is így dolgoztak!!! Valóban, hol volt eddig Képviselő Úr? De szerintem nem az igen miatt jött pont most. Elérkezett az idő arra, hogy már felső szinten is látják a komoly problémákat. De örülünk, hogy legalább már jön valaki, s próbál tenni valamit azokért a becsületes emberekért, akik a te gyerekedet is oktatják, nevelik hónapok óta - PÉNZ NÉLKÜL! Turbók Attila Úrnak pedig köszönet és hála, hogy felvállalta az ügyet! Őt a jó szándék vezérelte, amikor belekezdett . Úgy látszik, vannak még olyan emberek, akik őszintén átérzik mások helyzetét, s megpróbálnak segíteni!!! További jó munkát kívánok az Újságíró Úrnak! Képviselő Úr! Olyan fórumot szervezzen, ahol a polgármestereken kívül az alapítvány dolgozói, sőt az elnök úr is jelen lesz.”
 • 4. Vokis szülő 2008. március 03. 22:07
  „Ez nekem nagyon tetszik! Hirtelen politikai támadás alá veszik az Alapítványi iskolát, hogy több legyen az "IGEN".
  Előbb kellett volna intézkedni!
  Akkor, amikor megakarta ölni a kormány a vidéki iskolákat. Sajnos a Vokinak nem sikerült megmenteni őket. Belebukott, mert a kormánynak ez a célja. Erre jön egy parlamenter, aki a kaki tetején elkezd legyezni, hogy: - Húha, itt mintha büdös lenne.
  - Eddig hol járt uram??? Ezek az iskolák már korábban segítségért kiáltottak. A Maguk féle nem volt sehol. Csak az Alapítvány. Ő meg nem bírta. (bírja)
  - Milyen szakmai felügyelet hiánya sejlik fel???
  Most már csak az hiányzik, hogy a tanárok munkáját is elkezdje fikázni ez a megyei lap!
  Hé emberek! Álljon meg a menet. A szakmai munkára nehogy szólni merjen valaki mindaddig, amíg bele nem kóstolt.
  Le a kalappal a tanárok előtt, és a Vokis oktatási szint előtt!
  - Kezdem elhinni a Nagy Ottónak, hogy itt tényleg összeesküvés folyik a Voki ellen. Valakiknek az a célja, hogy az iskola ne működjön. Ezért megtesznek mindent. (pl Nem szavazzák meg az iskolának járó támogatást. Szientológiai egyházzal hozzák párhuzamba stb)
  Egyszerűen csak irigyek.
  És ahol tudnak, keresztbe tesznek. Mi lenne, ha inkább segítenék az Alapítványt?
  - Elvégre Ők azok egyedül, akik megakarják menteni a falusi iskolákat.

  Az állami iskolák" szakmai felügyelete" a Hiller félék, meg inkább tönkre akarják tenni!
  - Mikor kaptok végre a fejetekhez?
  - Ha egy faluban nincs iskola, akkor el fog öregedni a falu!
  A gyereketek, unokátok nem fog letelepedni, mert nincs biztosítva a fiatalok jövője.
  Segítsétek inkább ki a bajból az Alapítványt, hogy megmentsétek a falvakat.

  Tudom, nem ide tartozik, de mégis.
  - Ha a Voki mögött ott állna az a bizonyos Szientológiai egyház, akkor szerintetek lennének anyagi gondjai?
  Minden működne olajozottan, az iskola meg elkezdene az egyháznak híveket toborozni. Így lenne az ésszerű. Nem?
  - Ezzel szemben, van egy célcsoport, akik kiakarják "nyírni" a Vokit. Az iskola pedig egyáltalán nem toboroz híveket a Szientológusoknak!
  (Hacsak a Katolikus Hittanóra nem egy bújtatott szekta gyűlés. - Szegény Zsuzsa Tanító néni. Még a végén ő lesz a főpap a Szient... egyházban!!
  - Emberek, Ti nem vagytok normálisak!!! Az irigységtől, meg sárgul csak a májatok.

  2008. márc 12. 8:00
  Nyílt nap a Kapuvári Vokiban
  Menjen el mindenki, és győződjön meg a "Szakmai felügyelet hiányáról" a saját szemével!
  Szóljanak annak az újság cikkeket irogatónak is, hogy nézzen körül. (direkt nem hívom újságírónak, mert nem akarom megsérteni azon embereket, akik kitanulták ezt a szakmát)
  Meg az parlamenterünk is menjen el. És győződjön meg a saját szemével.Tegyen végre valamit az iskolákért. Ne pedig melegedni, meg fizetést felvenni járjon a parlamentbe!
  És utána beszélhet.”
 • 3. Kapuvári 2008. március 03. 12:56
  „Az alapítványi iskolákat be sem szabadott volna engedni ilyen kis településekre!maradjanak csak a főváros szdszes szavazóival szennyezett kerületeiben, a dohány utcában, és ott végezzék a tevékenységüket!miért kell mindent megreformálni?miért kell mindent szétverni?haladni kell azért a korral, de nem rombolni eszement módon!”
 • 2. lazar 2008. március 03. 12:48
  „Jogi lépéseket a polgármestereknek kellett volna tenni még novemberben az alapítvány ellen/szerződésszegés jogcímen/,de akkor is inkább perkáltak helyettük.DE legyen!Nemcsak az alapítvány fele kell megtenni a jogi lépéseket,hanem azok ellen is akik eddig falaztak nekik.”
 • 1. vaktyúk 2008. március 03. 09:15
  „Ragyogó képviselő Úr! A három igentől majd az alapítványi iskolának álcázott válalkozás azt csinálja, amire vállakozott? Ettől lesz fizetése az alkalmazottaknak? Amúgy hogyhogy nem jutott eddig eszébe a "képviseltjeinek" a problémája? Ja hogy nagyon lefoglalta ahárom igen? Legalább most ne ezzel kezdte volna! Látszik, hogy gőze sincs arról mekkora a probléma, és mekkora indulatok feszülnek az alapítvány, a szülők, az önkorményzatok, és a fizetés nélkül maradt alkalmazottak között!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Kapuvár és Veszkény között

Két könnyebb sérültje van annak a karambolnak, amely szombat délelőtt háromnegyed tizenegykor… Tovább olvasom