Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Ivánban találták meg a lopott gépeket

Csorna - Az elmúlt fél év lakásbetörései- ből származó szerszámgépeket foglaltak le tegnap a csornai rendőrök. A motoros fűrészekre és egyéb eszközökre Ivánban bukkantak. Csütörtökön garázsfeltörőket is fogtak a nyomozók.
Tíztagú tolvajbanda fosztogatta a csornai családi házakat az elmúlt fél évben – adtuk hírül a Kisalföld 2007. december 27-i számában. Akkor Völcsey András főhadnagy arról számolt be, hogy a feltételezett elkövetőket igen, de az ellopott szerszámgépeket nem találták meg. Tegnap délután azonban ezek is előkerültek. A bűnügyi osztály megbízott vezetője elmondta: soproni kollégáik Ivánban ellenőriztek egy kisbuszt.

A jármű vezetője, egy román állampolgárságú férfi a szerszámok
eredetéről nem tudott számot adni, csak annyit, hogy a faluban vásárolta egy „lomistól". A soproni rendőrök értesítették csornai kollégáikat.
Az áruról kiderült, hogy azok az elmúlt fél évben történt csornai betöréssorozatból származnak. A bűncselekményeket helyi fiatalok követték el.

A betöréssorozatból származó szerszámgépek Ivánban, egy kisbuszból kerültek elő. Czigle János rendőr zászlós fényképezi a lefoglalt tárgyakat.

Elsősorban lakatlan, felújítás alatt álló családi házakba hatoltak be és vittek minden mozdíthatót. Leginkább a színesfémre utaztak, kábeleket, vezetékeket kerestek, de nem „idegenkedtek" a szerszámoktól sem. A kisbuszból most előkerülő fűrészeket és egyéb szerszámokat a rendőrök lefoglalták.

Egy másik bandát is lefüleltek tegnap a csornai rendőrök. Egy fiatal felnőtt és három fiatalkorú társa szerdán éjjel a „Füzes" garázssoron törtek fel tíz garázst. Nagy értéket nem tudtak elvinni, csupán horgászfelszerelést. Mivel itt a zsákmány nem volt elegendő, a Széchenyi-iskolához mentek. Az egyik földszinti ablakon hatoltak be. Az iskolai büfé rácsos ajtajáról a lakatot lefeszítették és az eladótérben kutakodtak. Élelmiszereket, édességeket és némi készpénzt loptak el.

Völcsey András főhadnagy az iskolai büféből ellopott édességekkel. Fotó: Cs. Kovács Attila


Az intézmény tanári szobáját és néhány tantermét is meglátogatták. Ezekből számítógép-alkatrészt zsákmányoltak. Ezután az érkezési útvonalon távoztak. Nem mentek messzire, hiszen a lopott édességeket az iskolával szemben, a volt ruhagyár udvarán fogyasztották el, a maradékot pedig elrejtették szintén a ruhagyár udvarán lévő rejtekhelyükön.

A sértettek az ellopott árut visszakapták, kivéve azokat, amiket megettek az elkövetők. A rendőrség mindkét ügyben folytatja a vizsgálatot.

Olvasóink írták

  • 2. ASHER 2009. február 05. 19:00
    „10 tagu tolvajbanda?Tessek mondani erre kellett volna a CG?
    -(es pont Ivanban???)-”
  • 1. Gyöngyössy Zénó 2008. január 16. 10:49
    „Belátom, a rendőrség nem lehet jelen mindenütt, de az mégis elgondolkoztató, miként kerül a lomis piacokra pl.tucatszám, zsír új Styl márkájú profi láncfűrész mostanában? Néhány éve fölhívtam eme cég egyik márkakereskedőjét,bediktálva a féláron árult gép motorszámát,rögtön kiderült, a turpisság. A helyi rendőrség nem volt vevő a kézzelfogható bizonyítékra, lehet, hogy féltek, hogy rasszistává válnak,ha eljárnak, mint a devecseri polgármester, a rendcsinálási szándéka miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb a büntetés a parkolókban

Kapuvár - A kapuvári önkormányzat újabb utcákat von be a fizetőparkolók rendszerébe. Az… Tovább olvasom