Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Isteni szerencse, hogy mindketten megmaradtunk

Árpás - Autóval ütközött néhány hónapja a volt árpási polgármester hintója. A balesetben Feller Sándor és felesége is megsérült. A csontjaik még sajognak ugyan, de lelki békéjüket visszanyerték.
Súlyos balesetet élt túl néhány hónappal ezelőtt Feller Sándor volt árpási polgármester és felesége. Hintójukkal tartottak hazafelé, amikor elütötte őket egy autó. „Isteni szerencse, hogy mindketten megmaradtunk" – mondja, visszatekintve a 2006-ban nyugdíjba vonult községvezető. Ő és neje könnyebb sérülésekkel úszták meg a karambolt. Két nagy értékű lovuk azonban elpusztult és a hintó is „totálkáros" lett. A Feller család tagjai ma már megnyugodva és Istennek hálát adva gondolnak a tragédiára. A karácsonyvárás boldogsággal tölti el őket, annál is inkább, mivel októberben született meg első unokájuk. Alig várják, hogy szenteste együtt legyen a család. Feller Sándor a Kisalföldnek felidézte a történteket.

A hintó összetört a karambolban. Feller Sándor először nem akart új lovakat, de aztán rájött, a négylábúak nélkül nem teljes az élet...
A hintó összetört a karambolban. Feller Sándor először nem akart új lovakat, de aztán rájött, a négylábúak nélkül nem teljes az élet...

Mindkét ló elpusztult, az egyiknek a lába leszakadt

– A szili aratófesztiválról tartottunk hazafelé. Csodaszép nyári este volt, kiváló látási viszonyokkal – beszélt a szerencsétlenül végződött kirándulásról. – Feleségem kezében tartotta a lámpát és jelzett a járműveknek. Jó páran megelőztek bennünket, míg nem messze a falunktól megtörtént a baj. Láttuk, hogy nagy sebességgel közelít felénk egy autó, a nejem mondta is: ez nem tud megállni. Ezzel aztán véget is ért az emlékezetünk. Az ütközés pillanatára egyikünk sem emlékszik. Én a földön tértem magamhoz, a fejemből folyt a vér, de jobban megrémisztett, hogy a feleségem jajkiáltásait hallottam. Ő a szekér alá szorult, próbáltam róla leemelni, nem sikerült. Aztán emberek jöttek, segítettek és megnyugodva láttam, hogy a nejem is lábra tud állni. Csak a szerencsén múlott, hogy megmaradtunk, hiszen hatalmas ütközés volt. A csontok még azért sajognak: a nejemnek a háta, nekem a vállam fáj néha. A hintó szétesett és a lovak is odalettek. Mindkettő elpusztult, az egyiknek a lába tőből leszakadt. Rövidesen a rendőrség is a helyszínre ért, megfújatták a szondát és mivel elszíneződött, Csornára vittek vér- és vizeletmintát venni. Egyáltalán nem voltam ittas, persze néhány fröccsöt a fesztiválon megittunk napközben. Ezt a vizsgálatok is bizonyították és a jegyzőkönyvben is rögzítették, hogy nem voltam alkoholos befolyás alatt.


Sokat segített az emberek szeretete

A rendőrségi vizsgálat nemrégen zárult le. Kiderült: a balesetet az autós okozta, pénzbüntetést kapott. Feller Sándorék kára meghaladta a másfél millió forintot, amit a biztosító megtérített.

– Gyerekkorom óta szeretem a lovakat és régi álmom volt, hogy saját jószágaim legyenek. Az 1990-es évek közepén lett valóság az álom. Hintót is vettünk és minden szabadidőnket a lovakkal töltöttük. Versenyekre jártunk, részt vettünk a környékbeli falunapokon, szüreti felvonuláson és minden rendezvényen, ahova hívtak bennünket. Igyekeztünk örömet okozni felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

Miután megtörtént a baj, nem akartunk lovat tar- tani. Aztán rájöttünk, nél- külük nem teljes az életünk.

– A közelmúltban hoztunk kettőt, de még nem fogtuk be őket, még egymáshoz és magunkhoz neveljük őket. Más lesz persze újra kocsira ülni, hiszen az ember félve tekint hátra, bennünk van még a baleset emléke. Sokszor eszünkbe jut, főleg, ha a helyszín közelében járunk. Sokat segített az emberek szeretete. Sokan érdeklődtek, aggódtak értünk, amit most is köszönök. Egy kicsit az bánt, hogy a fiatalember, aki elütött bennünket, még azt sem kérdezte meg azóta, hogy vagyunk.


Várják az ünnepet

A Feller házaspárnak októberben negszületett első unokája. „Ő feledteti a történteket, miatta érdemes előrenéznünk: a jövőre, s nem a múltra gondolnunk. Ráadásul alig várom, hogy feltegyem magam mellé a bakra és hajtsunk egy kört" – tette hozzá már mosolyogva Feller Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szükséglakástól az összkomfortig

Rábaköz - A szociális és egészségügyi bizottságok döntenek az önkormányzati lakások bérlőinek… Tovább olvasom