Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Ismét szolgálatban a polgárőrök Kapuváron

A téli ˝szünet˝ végeztével ismét szolgálatba állnak hétvégente a kapuvári polgárőrök. Az idei évben frekvenciaengedélyt kaptak: így javul a kommunikáció a rendőrség és a polgárőrök között.

Véget ért a ˝téli szünet˝ a kapuvári polgárőröknél, húsvét óta ismét rendszeres szolgálatot adnak az egyesület tagjai, segítve ezzel a Kapuvári Rendőrkapitányság munkáját. A két szervezet közti kommunikációt – ezáltal az eredményesebb munkát – segíti az a frekvenciaengedély, melyet a napokban kaptak meg a civilek. Sikeres pályázatuk nyomán beszerzett rádión beszélhetnek a polgárőrök a hivatásosokkal.

– A húsvéti feltámadási körmenet biztosításával kezdtük meg idei működésünket – mondta Horváth József, a Kapuvári Polgárőr Egyesület elnöke. A civilek a székhely téli fűtésének elégtelensége miatt szüneteltették a járőrözést. Az egyesület elnöke hozzátette: tavaly a kiemelt városi eseményeken mind jelen voltak, emellett természetesen minden hétvégén járőröztek a rendőrökkel együtt. Működésük során megfogtak két ˝kukaborogató˝ bandát és egy sikeres autós üldözésben is részt vettek.

Horváth József szerint önként vállalt munkájuk mellett több sikeres pályázatot is benyújtottak. Ezek egyikét a megyei önkormányzathoz, melynek eredményeképpen fejleszthették felszereltségüket.

Horváth József: Az új rádiókkal javul a kommunikáció a rendőrséggel.
Horváth József: Az új rádiókkal javul a kommunikáció a rendőrséggel.

– Több mint százhatvanezer forintból rádiókat vásároltunk, melyből egy fix adóvevőt a helyi rendőrkapitányságra telepítettünk – mondta el az egyesület elnöke.

Pályázati pénzből bővítették ruházatukat is. A rádiók használatára a tavalyi év végén együttműködési megállapodást kötöttek a rendőrséggel, s az idei év elején kapták meg a szükséges frekvenciaengedélyt.

– Idáig mobiltelefonon tartottuk a kapcsolatot a polgárőrökkel, a rádiókkal gyorsabb és jobb lett a kommunikáció – jelentette ki Bencsics Zsolt alezredes, a kapuvári kapitányság osztályvezetője. Hangsúlyozta, a polgárőrök munkájára egyre nagyobb szükség van.

A kapuvári polgárőrök tizennégy állandó és három jelölt taggal húsvét óta minden hétvégén adnak szolgálatot.
A kapuvári polgárőrök tizennégy állandó és három jelölt taggal húsvét óta minden hétvégén adnak szolgálatot. Emellett a város rendezvényein is kiveszik részüket a munkából, többek közt félszáz taggal (a partnerszervezetekkel) a májusi tereprali biztosítását is végzik. Idei terveikben a technika és a székhely további fejlesztése szerepel, melyekhez szintén pályázati forrásokat remélnek.

Olvasóink írták

 • 3. Baradlay 2010. április 17. 02:30
  „Sajnos ez a "polgarorseg" olyan mint a munkasorseg!Kommunista talalmany! P.......ba veluk!”
 • 2. antistar 2010. április 13. 20:16
  „frenkycom!
  Látom téged is megtévesztettek!
  Az egy adó-vevőnek álcázott vipera! :-)”
 • 1. frenkycom 2010. április 13. 19:31
  „...jó kép:) brékóó brékó van valaki a vonalban.....?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódott a hálóprogram

Az április 05. és április 11. közötti időszakban a Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén… Tovább olvasom