Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Ismét szemét és uszadék a víz tetején

A markotabödögeiek továbbra is panaszkodnak a Keszeg-ér szennyezése miatti bűzre.
A település polgármestere a csornai szennyvíztisztítóba látogatott és meggyőződhetett arról, hogy a telepről tisztított víz kerül a patakba.
A markotabödögeiek panasza nyomán már foglalkoztunk a Keszeg-ér szennyezésével. Ám a falubeliek továbbra is bosszankodnak a lehangoló látvány és a bűz miatt. Az elmúlt hét végén például a faluban lévő hídnál „beállt az uszadék", amelyen egy szeméttel telt zsákot is elhelyezett valaki.

Szabóné Szűcs Ildikó polgármester elmondta: az összegyűlt szennyező anyagot a vízügyesek még a hét végén eltávolították a víz felszínéről. Azonban azóta érkezett „utánpótlás" is, bár nem akkora mennyiségben, mint néhány nappal ezelőtt. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség vízvédelmi felügyelője pedig mintát vett az uszadékból, eredménye még nem ismert.

Szabónétól azt is megtudtuk, hogy meghívták a csornai szennyvíztisztítóba, ahol meggyőződhetett arról, hogy lényegében tiszta víz kerül a Keszeg-érbe, tehát a szennyeződés jelen esetben nem onnan származik. Sőt, végigmentek a patak partján Csornától egészen Barbacsig, de semmiféle rendellenességet sem találtak.
„Ezek után nem kizárt, hogy Barbacs és Markotabödöge között történik valami" – jegyezte meg a polgármester.

Szabóné Szűcs Ildikó kijelentette: most már nincs megállás, addig küzdenek, amíg ismét a tiszta vizű, bűzmentes Keszeg-ér szeli át a falujukat. Hamarosan Áder Jánoshoz, a térség országgyűlési képviselőjéhez fordul a falu panaszával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmondták a szerződését

Megromlott a viszony Csapod és a falu háziorvosa között, ezért felmondták a szerződését. Tovább olvasom