Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Ismét segített olvasóink és az árpásiak akarata

A Kisalföld alapítványától, a Jóakarat hídjának érkezett támogatásnak köszönhetően újították fel házukat Árpáson Dombiék. A polgármester segítette a szervezést.


Jó helyre kerültek Árpáson olvasóink támogató forintjai tavasszal. Egy özvegy édesanya válláról vett le nagy terhet a Kisalföld Jókarat hídja alapítványa. Dombi Ilonka azért kért segítséget, mert otthonuk állapota már-már életveszélyessé vált. A támogatásból a legszükségesebb javításokat tudták elvégezni.

Dombi Ilonka kilenc éve egyedül neveli fiát. A 25 éves István értelmi fogyatékos, állandó felügyeletre szorul. Egy régi házban élnek, melynek falai omladoztak, vizesedtek, a kémények bármikor a tetőre dőlhettek volna. Férfi nem volt a házban, ezért az édesanya nem is remélhette, hogy gondjaik megoldódnak. Az alapítvány azonban segített és a család mellé állt Szabó András árpási polgármester is. „Ilonkáék sorsa szerencsétlenül alakult, kötelességünk segíteni" – mondta áprilisban a községvezető. Szabó András vállalta, hogy megszervezi a ház felújítását, tárgyal a mesterekkel, koordinálja a munkákat. Ígéretét betartotta, így Dombiék életkörülményei javultak kissé.

Áprilisban megbeszélték a szükséges javításokat és Szabó András polgármester koordinálásával augusztusra el is készült Dombiék házának külső tatarozása.
Áprilisban megbeszélték a szükséges javításokat és Szabó András polgármester koordinálásával augusztusra el is készült Dombiék házának külső tatarozása.


– Az alapítványtól kapott összeget, százötvenezer forintot az önkormányzat kiegészítette. A mórichidai vállalkozó, Pécsi Zoltán kedvezményes ajánlatot tett, látva, milyen nehéz helyzetben vannak Ilonkáék – sorolta az elmúlt hónap történéseit a polgármester. – Leverték aztán a régi vakolatot, kijavították, ahol kellett, a falakat. Nagyon régi házról van szó, több átalakítás nyomát találták meg, az akkori kezdetleges technológia nyomait. Újravakolták az épületet és a két kéményt is lebontották, újat építettek helyettük. Munka persze van még, lesz az épületen, de a nagy beavatkozást sikerült megoldanunk. A színezés még hátravan, megpróbálunk abban is segíteni.

Dombi Ilonka a Kisalföldnek elmondta: mindenkinek hálás, aki segített a felújításban.

– Nem is gondoltam, hogy ilyen rövid idő alatt, hála a sok jó embernek, rendbe hozzák a házunkat. Megpróbálom a továbbiakat magam kigazdálkodni, bár nehéz lesz, mert jövedelmünk csekély. A nyílászárókat kellene kicserélni és körben az esőcsatornát kiépíteni. Aztán jó volna a vízvezetéket is beljebb vinni a lakásban, mert most csak az előtérben van vezetékes víz nálunk – jegyezte meg az asszony.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dör: bérletet kapnak iskolabusz helyett

A helyi iskolások szülei kedd délutántól hivatalosan is tudják: megszűnt a gyermekeiket Csornára… Tovább olvasom