Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Ismét nem kapott támogatást a Fő téri fejlesztés

Kapuvár - Negyvenhárommillió forintból rövid időn belül megkezdik a kapuvári Bercsényi utca felújítását, melyhez kapcsolódóan szó van a Kis-Rába-híd rekonstrukciójáról is. Kátyúzás és alközponti felújítás biztosan lesz, a Fő tér felújítása nem.


– Mindenféle útfelújítás és városi fejlesztés erősen függ Kapuvár idei költségvetésétől, melynek számai – az országos büdzsé függvényében – jelenleg csak irányadónak számítanak – válaszolt Kóczán Zoltán alpolgármester a Kisalföld kapuvári fejlesztéseket firtató kérdésére. Hangsúlyozta, a helyi büdzsét elfogadó testületi ülésen is csak arról volt szó, hogy a városi (út és egyéb) fejlesztések csak a beérkező pénzek és az országos költségvetés függvényében kezdődhetnek.

Kivételek az egészségügyi fejlesztések, melyekre (az önrésszel együtt) már megnyert források vannak.

– Ami biztos, az a Bercsényi utca felújítása, melyre a tervek már tavaly elkészültek és a város tízmillió forintot pályázaton nyert a munkákra – mondta az alpolgármester. A helyi költségvetés még harminchárommillió forint önerőt szán a rekonstrukcióra, mely már a jó idő beköszöntével megkezdődhet. Az utcát teljes hosszában felújítják, az úttest megerősített burkolatot kap a megnövekedett buszforgalom miatt, a vízelvezető árkokat pedig le is fedik. A Bercsényi felújítása közlekedési szempontból is fontos, hiszen egy városközponti útzár esetén ez az utca lesz az elkerülő.

Ehhez kapcsolódó beruházás lenne a Kis-Rába-híd esetleges felújítása, melynek tervei már 2002-ben elkészültek. A több mint negyvenötmillió forintos beruházás megkezdésére már konkrét ígéret is elhangzott az egyik testületi ülésen (Kisalföld, 2009. január 27.). Az állami beruházásról még tárgyalnak a kapuvári városháza illetékesei. A helybéliek egyik visszatérő problémája a Bercsényihez csatlakozó Sport utca felújítása, ám az alpolgármester szerint ott csak kátyúzás lesz az idei évben. Arra azonban ígéretet tett, hogy a város más önkormányzati útjait is kátyúzzák még év végéig.

Bercsényi utca: Megnövekedett forgalom, negyvenmilliós rekonstrukció.
Bercsényi utca: Megnövekedett forgalom, negyvenmilliós rekonstrukció.


Az útfelújításokról szólva Kóczán Zoltán kijelentette, a városban hét-nyolc utca felújítása lenne indokolt, egyelőre ajánlatokat kérnek a munkálatokra, aztán ezek fényében döntenek arról a két-három utcáról, melynek felújítása idén még megvalósulhat. Szintén a megkezdendő munkák közé sorolta a Győri úti társasház és az úgynevezett fehér ház udvarának rendbetételét. Szintén égető szükség lenne a lakótelepi bekötőutak felújítására.

A város járdáiról szólva az alpolgármester kijelentette, valamennyi felújítás lesz, ám a munkák megkezdésénél előnyt élveznek azok az utcák, ahol lakossági vagy céges hozzájárulást kap az önkormányzat.
Az egyéb fejlesztések kapcsán az alpolgármester biztosnak mondta a házhelyi és gartai alközpontok kialakítását. A több mint negyvenmillió forintos munkákra pályázati pénzt nyert a városháza, a közbeszerzési eljárást lefolytatták és egy szombathelyi kivitelező el is nyerte a munkák elvégzését. Az építkezés még tavasszal megkezdődik.

Kis-Rába-híd: A városi elkerülő szakasz egyik neuralgikus pontja idei felújítással?
Kis-Rába-híd: A városi elkerülő szakasz egyik neuralgikus pontja idei felújítással?


– Sajnálattal kell elmondanom, hogy a Fő téri rekonstrukcióra beadott ötszázmillió forintos pályázatunk másodszorra sem kapott támogatást, ám idén még egyszer próbálkozunk – mondta az alpolgármester. Hozzátette, ennek sikertelensége esetén a városháza néhány munkát – így például a vár melletti parkoló kiépítését – esetleg saját erőből is bevállalna.

Olvasóink írták

 • 3. Ms.Wolf 2009. április 01. 12:50
  „akkor már a Győri u.25- 31 előtt is !-a Bercsényi út, ehhez képest semmi.
  Köszi, drágáim!”
 • 2. KicsiCsíra 2009. március 30. 15:07
  „Örülnék, ha ez a felújítás kiterjedne a gartai óvoda előtti parkolós részre is, mert reggel és délután képtelenség ott normálisan parkolni!”
 • 1. Reális 2009. március 28. 12:48
  „Sokáig tartott,amíg rájött a kapuvári fidesz,hogy a Bercsényi utcával kezdeni kell valamit!Ott járnak a buszok, szégyenkezni kell az utca miatt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nigériába eladott tűzoltókocsi árán is házat vettek

Dénesfa - A Nigériába eladott tűzoltóautó árán is házat vásárolt a dénesfai önkormányzat. Az új… Tovább olvasom