Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Ismét működhet az iskolafogászat

Kapuvár - Hárommilliós forintos beruházással újra indul Kapuváron a rendszeres iskolafogászati ellátás. Az önkormányzat által kiírt pályázaton egy helyi nyertes cég modern fogászati székkel szerelte fel a házhelyi rendelőt. Már tart az új fogászati körzetek kialakítása.
– A helyi képviselő-testület júniusban írt ki pályázatot a kapuvári iskolafogászat műszerfejlesztésére, melyet végül egy helybéli cég nyert meg – tájékoztatta lapunkat Boross János, a városháza egészségügyi tanácsnoka. Az önkormányzat saját erőből több mint hárommillió forintot különített el erre a célra. Ez idáig csak szűrővizsgálatok voltak a házhelyi fogászati rendelőben, az új szék felszerelésével rövidesen megkezdődik az iskolafogászati szakrendelés is.

– A most beállított, szlovák gyártmányú fogászati szék a legmodernebb fejlesztés, megfelel azoknak a minimumfeltételeknek, melyeket az egészségügy előír a fogászati ellátással szemben. A több mint hárommillió forintos műszer nemcsak gyermekeknek, hanem a felnőttek ellátására is alkalmas – mondta Szabó László, a pályázaton nyertes cég vezetője. Az új műszert, a műszaki beszerelést követően Vercseg János, a helyi kórház képviselője vette át.

Új iskolafogászati szék a Házhelybe: Szabó László és Boross János adta át Vercseg Jánosnak, a kórház képviselőjének.
Új iskolafogászati szék a Házhelybe: Szabó László és Boross János adta át Vercseg Jánosnak, a kórház képviselőjének.

Ezzel az iskolafogászati rendelés zavartalanul megkezdődhet
a városban, mely már részét képezi
az új fogászati ellátó körzetek kialakításának.
Boross János elmondta, a tárgyalások jelenleg is folynak, ám az már tudható, hogy három, úgynevezett vegyes és egy iskolafogászati körzetet alakítanak ki Kapuváron. Két körzet ellátását a Lumniczer utcai rendelőintézet végzi, egyet pedig a most kialakítás alatt lévő gartai rendelő lát el.

Olvasóink írták

 • 9. yeahhh 2008. augusztus 23. 22:33
  „tudorka. az a baj, hogy a shoppingolni vágyó egészséges lecsapna az ingyen parkolóra az SZTK előtt és magasról tenne arra, hogy te betegen vagy beteg gyerekkel jöttél. esélyed se lenne parkolni ott, legfeljebb kicsit távolabb, az első fizetős helyen, ahol nem hagyják órákra vagy egész napra ott a kocsit.”
 • 8. tudorka 2008. augusztus 23. 19:52
  „Tudod gartai barátom, ha elmegyek vásárolni tudom mennyi időt szánok rá, legfeljebb másik üzletet keresek, ha nem megfelelő a kiszolgálás. De az SZTK-ba beteg emberek, beteg gyerekek érkeznek autóval. A Beteg nem akarja ott hagyni a sort a beteg gyereket meg nem lehet ott hagyni a sorban, ha lejár a parkolójegy. Annak meg kapásból felajánlom az időszámítás Nobel díját, aki megmondja, hogy egy beteg mikor távozhat a rendelőből. Egyébként tény, hogy máshol sem a belváros közepébe építik a nagy üzleteket mint a SPAR, hanem oda ahol van ingyenes és tágas parkoló kiépítésére lehetőség. Ha rá érsz nézd meg a egközelebbit Fertőszentmiklóson, pedig az ottani polgármester és alpolgármester nem vesz részt annyi külföldi "tanulmányúton", mint a kapuváriak.”
 • 7. gartai 2008. augusztus 23. 19:28
  „Kapuvári!

  Te egy ritka okos ember lehetsz!”
 • 6. yeahhh 2008. augusztus 21. 16:40
  „legyen ingyen parkoló. a multik helyett... gratulálok.
  az aztán rendkívüli módon sok munkahelyet teremt, meg aztán baromi nagy gazdasági fejlődést indít el.”
 • 5. Kapuvári 2008. augusztus 21. 11:46
  „Hát ez az!Nem multikat kellett volna hozni,hanem parkolót építeni,ami lehetőleg ingyenes lenne!Kapuváron már mindent beépítettek,amit csak lehetett,vannak 48 négyzetméteres lukakat tartalmazó társasház,mint a sár, bevásárlóközpont tucatszám!”
 • 4. K.L. 2008. augusztus 19. 23:28
  „Én üdvözlöm a beruházást. Az előttem szólók valós problémát feszegetnek, amiről azt gondolom, egy másik cikk kapcsán érdemes lenne vitázni. Az a tény, hogy az iskolafogászat gazdagodott, panaszos világunkban akár jót is jelenthet.

  Tisztelettel”
 • 3. Patyomkin 2008. augusztus 19. 08:26
  „Nézétek meg egy csütörtöki napon, -mikor piac van- tele van a kórház udvara autókkal.Néha a sok autó már veszélyezteti a hivatalos ügyben a korházban közlekedő gépjárművek/ mentők, betegszállítók stb. / biztonságos tevékenységét. És érdekes módon egyik tulajdonosa sem a rendelő, vagy a kórház felől érkezik az autójához, hanem a piac felől.”
 • 2. yeahhh 2008. augusztus 18. 22:28
  „ha a kórház előtti parkoló ingyenes lenne szerinted ki parkolna ott? hogy oldanád meg, hogy legyen helye a kórházba jövőnek? kitiltanád a fagyizókat az utcából? és ha a beteget egészséges sofőr hozza? és ha a beteg vizsgálat után beül egy sütire? és ha nem is beteg csak mondja? és ha kettő beteg jön és csak egy hely van? és ha egy beteg és egy fagyizó jön és csak egy hely van? és ha egy vidéki reggel beáll az ingyenhelyre és elmegy busszal Sopronba?

  ha ingyenes lenne, az lenne a bajod, hogy miért az... mert akkor meg inkább fizetnél, csak legyen hely...

  különben meg kérd meg az orvost, hogy adjon vissza a hálapénzből parkolódíjra.”
 • 1. kisvarga 2008. augusztus 18. 20:20
  „Ebben biztos és stabil koncepció van, hogy egyszer vegyes körzetekben gyógyítják a gyerekek fogait egyszer külön gyerekfogászaton.
  Egy biztos, hogy a Házhelyi és a Gartai fogbetegeknek egy előnyük van, nekik nem kell parkolási díjat fizetni, amig a fogaikat kezelik. HAJRÁ KAPUVÁR, BETEG FIZESS, HA NEM VIZITDÍJAT, AKKOR PARKOLÁSIDÍJAT. HAJRÁ!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagymások és ribizlisek rossz éve

Rábaköz, mezőgazdaság - Forgalma várhatóan meghaladja a 300 millió forintot, tagjainak száma közelít… Tovább olvasom