Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Ismét fejlesztene Csornán a Jószív kft.

Akár már tavasszal elkezdheti új csornai kirendeltségének építését a Jószív kft. Az önkormányzattól és a lakásszövetkezettől kap a cég területet. Cserébe új ravatalozót építenek.
Új kirendeltséget és új ravatalozót építene a Jószív kft. Csornán. A Szent Antal-temető és cserépgyár közti üres területet nézte ki a cég a fejlesztésre. A város képviselő-testülete hozzájárult az építkezéshez. A Lakás- és Garázsfenntartó Szövetkezet is átengedi területét az önkormányzatnak a fejlesztés érdekében. Cserébe azt kérte, hogy a Jószív járuljon hozzá a Vilmos parki garázsokhoz vezető út felújításához. A képviselő-testület módosítja a belterületi építési szabályzatát is.
A Jószív kft. régóta tervezi már, hogy az Arany János utcai, szűkös, nem megfelelő kirendeltségét elköltözteti.

Abdai Imre: Az új területen méltóbb ügyfélfogadót alakítanának ki, és új ravatalozót építenének.
Abdai Imre: Az új területen méltóbb ügyfélfogadót alakítanának ki, és új ravatalozót építenének.

– Jelenlegi helyünk már-már méltatlan a gyászoló, temetést intéző hozzátartozók fogadására. Úgy gondoltuk, egy méltóbb környezetbe költöztetnénk át a kirendeltséget – fogalmazott Abdai Imre, a cég csornai kirendeltségének vezetője.

– A Szent Antal-temető melletti, a garázsok mögötti, jelenleg kihasználatlan terület lenne a legalkalmasabb számunkra. Az ingatlan egy része az önkormányzat, másik része a lakásszövetkezet tulajdonában van. Kezdeményeztük mindkét tulajdonosnál az átadást és mindkét fél hozzájárult fejlesztésünkhöz – tette hozzá a kirendeltségvezető.
A Jószív kft. tehát új kirendeltséget, halotthűtőt, ügyfélfogadót, bemutatótermet, a dolgozóknak szociális helyiségeket, garázst, építene. A területért cserébe vállalta, hogy egy új ravatalozót is kialakít, mely kiváltja a Szent Antal-kápolnát. Az épület a város tulajdonába kerülne aztán.

Turi György polgármester a Jószív kérvényét tárgyaló testületi ülésen elmondta: a mostani ravatalozó korszerűtlen, nem rendelkezik külső, fedett résszel. A temetéseket ráadásul állandóan zavarja a 85-ös és 86-os főút nagy forgalma. Az új helyen egy, a gyászszertartáshoz méltó környezetet alakíthatna ki a Jószív. Abdai Imre hozzátette: a tervek szerint idén a beruházás előkészítése, a papírmunka lesz a feladat. Ha minden jól alakul, ősszel a kivitelezés is elkezdődhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseh sörnapok

A Kapuvári önkormányzat és egy fővárosi vendéglő szervezésében Prágai Napok néven cseh sörfesztivált… Tovább olvasom