Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Ismeretlen újíttatja föl szülei síremlékét?

A páli Csete Tamás először azt hitte, ellopták szülei síremlékét a falu temetőjéből. Később kiderült, inkább valaki felújíttatja azt. A férfi nem tudja, ki lehet. Ám azt mondja: bárki is az, ehhez nincs joga.
Elsőre Csete Tamás meg volt győződve arról, hogy ellopták szülei síremlékét a páli temetőből. Már a feljelentést is megtette a csornai rendőrségen: tegnap a Kisalfölddel tért vissza a sírkertbe. Egy friss síremlékalapot találtunk ott.

– Szombaton, egy barátom temetésén tűnt fel, hogy eltűnt édesanyám és nevelőapám síremléke. Csak a betontörmelék maradt utána – mondta a Kisalföldnek Csete Tamás.

– Éppen előtte olvastam, hogy Szanyban nyolc sírt rongáltak meg vandálok. Rögtön arra gondoltam, mi is így jártunk. Hétfőn első utam a rendőrségre vezetett és megtettem a feljelentést. Műkő síremlék volt a miénk, márványlappal kiegészítve.

Csete Tamás értetlenül áll a történtek és szülei hamvai fölött. El sem tudja képzelni, ki újíttatja fel a síremléket.
Csete Tamás értetlenül áll a történtek és szülei hamvai fölött. El sem tudja képzelni, ki újíttatja fel a síremléket.

Csete Tamással, miután a feljelentést megtette, együtt mentünk Páliba, a temetőbe, hogy megnézzük a nyomokat. Szülei sírja körül azonban már új alap állt. A férfi állítja, ez reggel még nem volt ott. Csete Tamás megdöbbent és elgondolkodott.

– Nem akarom elhinni, hogy ez megtörténhetett. Annak a sírkőnek itt lenne a helye, mert 2027-ig megváltottam – fakadt ki. – El nem tudom képzelni, ki rendelte meg ezt a munkát. A testvéreim közül egyik sem jelezte, hogy a felújításban gondolkodik. Meg hát talán nem is állnak úgy anyagilag. Vagy ha igen, biztosan szóltak volna. Nevelőapámnak gyermeke nem volt. Egy unokaöccse él valahol a világban, de nem tudjuk, merre jár. Ezt józan ésszel nem tudom felfogni. A sírt mi gondoztuk, szegény szüleimhez ritkán jöttek ki a rokonok.

Csete Tamás abban bízik, hogy a rendőrség kideríti, ki lehet a titokzatos megrendelő. Először is a sírkövest szeretné megtalálni. Az biztos, hogy a páli önkormányzatnál mint a temető fenntartójánál senki nem jelezte, hogy munkát végez a sírkertben. A történet folytatására visszatérünk. 

Olvasóink írták

  • 1. Mátyásfeketeserege 2013. május 07. 14:10
    „Nemhogy örülne hogy teljesen ingyenbe lesz egy új sírja szerettei felett. Én nem bosszankodnák ha helyre is állítják a kárt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 60 millió forintot fordítanak a sporttelepre

A kapuvári sporttelep fennállásának legnagyobb beruházásai zajlanak, zajlottak az utóbbi hónapokban.… Tovább olvasom