Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Iskolaotthonos oktatás a katolikus iskolában Kapuváron

Kapuvár - A kapuvári katolikus iskolában idén vezették be az úgynevezett iskolaotthonos oktatási rendszert. A kicsiknek hét közben nem kell a nehéz iskolatáskát cipelniük.
A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola elsősei akár el is felejthetik Demjén Ferenc örökbecsű nótáját a nehéz iskolatáskáról, hiszen a szeptember elejétől bevezetett iskolaotthonos oktatás keretében a tanszereket hét közben az intézményben hagyhatják. Az új tanítási formáról Fodor Gyuláné iskolaigazgató beszélt a Kisalföldnek.

– Az osztályokban két-két tanító dolgozik, akik délelőtt és délután két-két órát tartanak a kicsiknek. Ezek között a szabadidő eltöltésének számtalan, hasznos lehetősége adódik az elsősök számára. A délután elvégzett házi feladatok során a pedagógus szinte azonnali visszajelzést kap a diáktól az elsajátítás mikéntjéről és mértékéről. Közben megtanítjuk tanulni a gyermekeket. Az iskolaotthonos rendszerben a délutáni foglalkozásokon ugyanazzal az oktatóval ugyanaz az évfolyam és osztály tanul. Ez az egyik legnagyobb különbség a régi napközis és az új rendszer közt.

Fodor Gyuláné hozzátette: a napközi csak egyfajta gyermekmegőrző volt, ahol akár több évfolyam tanulóit is leültethették. Az iskolaotthonos forma megkönnyíti a gyermekek beilleszkedését az iskolába, a délutáni szabadidőprogramokat a gyermekek és a szülők időbeosztásához, igényéhez igazítják, a szakkörök is szerves részét képezik a délutáni foglalkozásoknak, ahol akár idegen nyelvet is tanulhatnak a diákok.


Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A neves néprajztudós gondolata és egy régi emlék hatott rá

Farád - Barsi Ernő tanár úr megjegyzése és egy gyerekkori élmény elég volt ahhoz, hogy Molnár… Tovább olvasom