Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Iskolájuknak segítenek az ötvenhetesek

Padokat és székeket vásárol a csornai Hunyadi-gimnáziumban 1957-ben érettségizett 4. B osztály.
Szeptember elsején adják át Csornán az állami támogatásból felújított Hunyadi János Gimnáziumot és Szakközépiskolát, illetve a Szilágyi Erzsébet Kollégiumot. Az intézmény berendezését egykori hunyadisok is segítik. Az 1957-ben végzett 4. B osztályt Frasztné Barna Márta „mozgatta meg".

– Olvastam egykori iskolám felhívását, amelyben az intézmény vezetői régi tanulók segítségét kérték. Nyomban arra gondoltam, hogy nem mehetünk el süket fülekkel a kérés mellett – beszélt kezdeményezéséről az ötletgazda. – Kiss László osztálytársammal megbeszéltük a részleteket és elkezdtük társaink felkutatását szerte az országban. A telefonhívások után örömmel tapasztaltuk, hogy mindenki első szóra csatlakozott hozzánk és lehetőségéhez mérten támogatja az ügyet.

Frasztné Barna Márta felvette a kapcsolatot a gimnázium igazgatójával, tőle tudta meg, hogy leginkább berendezési tárgyakra lenne szükség. Ezért úgy gondolták, hogy iskolai padokat és székeket szereznek be.
– Nehéz években voltunk a Hunyadi-gimnázium tanulói, hiszen 1957-ben érettségiztünk, de Kardeván Jenő igazgató úrtól, osztályfőnökünktől, Pleszkán Frigyes tanár úrtól és a többi pedagógustól olyan útravalót kaptunk, ami végigkísért bennünket életünkben. Ma is szívünkön viseljük az alma mater sorsát, és ha segítség kell, ránk számíthatnak – tette hozzá Frasztné Barna Márta.

Az egykori negyedik B-sek abban bíznak, hogy több évfolyamból is csatlakoznak a kezdeményezéshez, mert ha így lenne, nem lenne gond az iskola felszerelése. Az általuk vásárolt padokat és székeket réztáblával jelölik meg, hogy az utókor is emlékezhessen a nagylelkű felajánlásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végleg kizárhatják a termált a szolgáltatásból

A csornai termálfürdőt üzemeltető kft. még mindig tartozik a vízdíjjal a szolgáltatónak. Ha nem fizetik ki a milliókat, a Pannon-Víz rt. végleg lekapcsolja rendszeréről a strandot. Tovább olvasom