Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Iskolai tananyag élethez igazítva

Az elméleti képzés mellett nemsokára gyakorlati oktatásban is részesülnek a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola diákjai. Erre a célra tanirodát alakítanak ki az intézményben.
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Csornai Nevelési és Oktatási Központ tagintézménye, a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola jelentős felújítás előtt áll. A rekonstrukcióra a 260 millió forint címzett állami támogatásnak köszönhetően kerülhet sor.
Ám a nagy munka kezdetéig is gyarapodik az iskola, például hamarosan tanirodát alakítanak ki.

A bővítésre azért van lehetőség, mert az intézményegység idén tavasszal pályázatot nyújtott be a Munkaerő-piaci Alaphoz és nyert 6,9 millió forintot, amihez tíz százalék önrészt kell hozzáadni.
Ez utóbbi összeget az iskola Korszerű Oktatásért Alapítványa biztosítja.
A sikeres pályázatot az iskola tanárai, Horváthné Schlakker Gabriella és Horváth Márta készítették.

A taniroda olyan oktatási módszer, amelyhez szorosan kapcsolódik egy megfelelő nagyságú, korszerű technikai eszközökkel felszerelt terem és egy fiktív vállalkozás – mondta Horváthné Schlakker Gabriella. – A tanirodai képzés az elméletet kiegészíti és a vállalkozások világának élethű szimulálására szolgál. Tehát a diákok vállalkozást alapítanak és úgy működtetik, mint az a valóságban történik.

A tanirodában hat munkahelyet – titkárság, munkaügy, beszerzés, marketing, pénzügy, számvitel – alakítanak ki, ahol a közgazdasági szakközépiskolai osztályok tanulói dolgoznak. Egy-egy munkahelyen négyen tevékenykednek és havonta-kéthavonta cserélnek egymással. A tanirodai oktatás várhatóan a tanév második felétől kezdődik.
Horváthné elmondta azt is, hogy tapasztalatszerző útjuk során számos jó tanácsot kaptak a győri Baross, valamint a Deák közgazdasági szakközépiskoláktól, ahol hagyománya van a tanirodának.

Kovács Istvánné intézményegység-vezető szerint a taniroda kialakítása decemberben és januárban megtörténik. Már megrendelték a szükséges bútorokat, eszközöket és létrehoznak egy telefonközpontot is, mivel arra is szükség lesz, akárcsak egy valódi cégnél. A tizenegyedik és a tizenkettedik évfolyamon hetente két óra gyakorlati oktatás lesz a diákok számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb támogatás juthat a civileknek

A települési civil szervezetek a közösség összetartozását erősítik, a sportéletet szervezik, illetve… Tovább olvasom