Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Iskolai karbantartások néhány százezer forintért

Rábaköz - A legtöbb községi önkormányzat csak a legszükségesebb javításokat, karbantartásokat végeztette el iskolája épületében. Kónyban jutott bútorbeszerzésre, Farádon pályázatból akadálymentesítésre is.

A rábaközi önkormányzatok többsége néhány százezer forintot fordított a nyári szünidőben iskolájára. Tisztasági meszelés, kisebb javítások, karbantartások szerepeltek a feladatok között. Farádon idén megvalósították az akadálymentesítést, a kónyiak pedig Budapestre mentek bútorokért.

A kónyi Deák Ferenc Általános Iskolában új bútorokat vásárolt az önkormányzat. Egy Budapesten megszüntetett oktatási intézmény berendezését vették meg a kónyiak: 2,5 millió forintot költöttek a beszerzésre.

A kónyi Deák Ferenc Általános Iskola új bútorait Budapesten vette
A kónyi Deák Ferenc Általános Iskola új bútorait Budapesten vette

A bősárkányi Eötvös-iskolában csak a legszükségesebb karbantartásokat végezték el a nyáron. Egy tanteremben padozatot cseréltek és kijavították az épületen a bejárati homlokzatot. Sort kerítettek a tisztasági meszelésre a sportcsarnokban, a termekben és a folyosókon. Az önkormányzat így is 800 ezer forintot költött az intézményre.

Rábatamásiban ugyancsak a tisztasági meszelést, festést rendelte meg a község a tanodában. A közösségi nagyterem parkettáját is felcsiszoltatták a nyáron, összesen félmilliót fordítottak az iskolára. Szabó István polgármestertől megtudtuk: mindezt saját erőből. Pályázatot az óvoda tetőcseréjére nyújtottak be, de nem lettek sikeresek. Így ez a fejlesztés továbbra is napirenden lesz a településen.

A farádi Király Iván Általános Iskola épületének akadálymentesítését oldották meg a szünidőben. A helyi önkormányzat pályázati támogatással valósította meg az elképzeléseket: kialakítottak egy akadálymentesített parkolót, négy rámpát, három mosdót, valamint egy kerekes székkel is igénybe vehető emelőt is beépítettek. Felújították és a fogyatékkal élők számára is elérhetővé tették az épület helyiségeit, bejáratait. Az infokommunikációs akadálymentesítés során elhelyeztek három indukciós hurkot, mely a hallássérültek számára nyújt segítséget. A látássérültek jobb tájékozódását Braille-írásos feliratok teszik lehetővé, illetve optikai jelzések. A felújításkor egyéb műszaki fejlesztéseket is elvégeztek, így a teljes költség meghaladja a 32 milliót. Az önkormányzat 10 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

Bágyogszováton, a József Attila Általános Iskola épületében 500 ezer forint értékű munkát végeztek el a nyáron. A felső szint termeit kifestették az ajtókkal együtt. Emellett a kisebb-nagyobb javítási, karbantartási feladatoknak tett eleget a fenntartó önkormányzat.

Babóton az iskolát tavaly újították fel, idén az óvodára költöttek mintegy 600 ezer forintot. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új energiarendszer a Kapuvári Hús Zrt.-nél

Közel kétszázmillió forintból új kazán- és energiarendszert épített egy magáncég a Kapuvári Hús Zrt. területén, mellyel nagyobbrészt a gyár melegvíz-szükségletét látják el. Tovább olvasom