Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Iskolafosztogatók zsákmány nélkül

A múlt hét végén a Rábaközben a babóti, a kisfaludi, a veszkényi és a farádi iskolába is betörtek. A behatolók általában a nyílászárók felfeszítésével jutottak be és készpénzt kerestek. Ezért felforgatták a tanári szobákat és a gazdasági irodákat.
Babót: A tettesek betörtek és mindent felforgattak, hiába.
A babóti iskola kettes számú épületében jártak illetéktelenek múlt hét pénteken. Szinte üres kézzel távoztak. Horváth József igazgató elmondta: a rendőrség már többször felhívta figyelmüket az értékek védelmére, így nem tartanak már készpénzt az iskolában. A fosztogatók hiába forgatták fel a tanárit, semmit sem találtak.

Hasonló eset történt a kisfaludi iskolában is. Tóth Gézáné igazgató elmondta, mivel náluk működik a riasztó, a betörés pillanatában a helyszínre siettek. A fiókokat itt is kiforgatva találták, a behatolót valószínűleg megzavarta a riasztás. Így innen is zsákmány nélkül állt odébb. A veszkényi óvodában a kicsik másnapi farsangi mulatságának előkészületeit zavarta meg a betörés, de ahogy Varga Attiláné vezető elmondta: a másnapi kellemetlenségeken kívül egyéb káruk nem származott az esetből. Próbálkoztak az iskolában is, ahonnan – akárcsak Farádról – némi készpénz tűnt el. A rendőrség ismeretlen tettesek után kezdte meg a nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kisipart a fodrászok jelentik

A Rábaköz legkisebb településein szinte teljesen eltűnt a szolgáltató jellegű, kisipari tevékenység.… Tovább olvasom