Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Iskolabusz a mikrotérségnek

Rábaköz - A központi háziorvosi ügyelet, a közfoglalkoztatási terv és többek közt a mihályi mikrotérségi iskolabusz voltak a témái a kapuvári kistérségi tanács legutóbbi ülésének.
A Kapuvár–beledi kistérség minapi polgármesteri találkozóján szerepelt a kistérség közfoglalkoztatási tervének elfogadása.

– Az úgynevezett „Út a munkába" programban a kistérség mind a 18 településének elkészítettük a közös tervet – mondta el a Kisalföldnek Dukai Tibor, a kistérség munkaszervezetének vezetője. A program olyan munkaképes emberek biztosítotti jogviszonyt adó munkába állását támogatja, akik már kihasználták a munkanélküli-ellátások lehetőségeit, még úgynevezett aktív korban vannak és jogosultak az úgynevezett rendelkezésre állási támogatásra.

A társulási tanács ülésén szó volt még Himod csatlakozásáról a szociális és gyermekjóléti társulásba, ahol a szociális étkeztetést és a házi gondozást a Kapuvári Családsegítő Intézet végzi.

A polgármesterek tárgyaltak a 2012-ig szóló közoktatási tervről is, melyben a kistérség intézményeinek koordinációját végzik, kidolgozva a következő évek iskolapolitikáját. Az ülésen elhangzott: a kistérség pályázik egy iskolabuszra, melyet a mihályi mikrotérség iskolájához szánnak. A közösségi busz pályázatának harmincszázalékos önrészét a mihályi önkormányzat biztosítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már működik a Fő téri kamera

Kapuvár - Már működik a Fő térre kihelyezett térfigyelő kamera. Ezenkívül még három kamera… Tovább olvasom