Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Iskolából közösségi ház Pálin

Páli - A dalkör próbahelyiségét, a könyvtárat és a gyerekek szakköri termét alakították ki az egykori páli iskolában. Konditermet is berendeztek az épületben. A helyiek azt akarták, hogy ne az enyészeté legyen iskolájuk.
Közösségi házat alakítottak ki Páliban az iskola üres épületében. Eladni semmiképpen nem akarták, azt szerették volna, ha a jövőben is a helybelieket szolgálja az ingatlan.

– A döntést, mellyel megszüntettük iskolánkat, ránk erőltették – hangoztatta a Kisalföldnek Póczik András polgármester.

– A kormány olyan helyzetet teremtett, melyben nem tudtuk tovább fenntartani az alsó tagozatot sem – mondta Póczik András. – Ennek ellenére a páli képviselő-testület úgy döntött, hogy mielőbb funkciót kell találni az épületnek. Nem akartuk, hogy pusztuljon és az enyészeté legyen az ingatlan. Azt hiszem, olyan megoldást sikerült találnunk, ami a páliakat szolgálja, és méltó feladatot ad az iskolaépületnek.

Póczik András
Póczik András

A páli iskolába a helyi dalkör költözött, ott kapott helyet a községi könyvtár, illetve a gyerekek szakkörterme. Az egykori tornaszobát konditeremnek rendezték be. Az épületet kívül-belül felújították. Rendbe tették a vizesblokkokat, kicserélték a nyílászárókat, az elektromos rendszert, és kívülről is tatarozták. A beruházás 2,4 millió forint volt. A költségeket a kistérség támogatta.

Póczik András arra, hogy az ingatlanban ismét iskolát működtessenek, kevés esélyt lát.

– Ha a sors úgy hozza, bármikor fogadhatja a tanulókat. Erre azonban most esélyt szinte alig látok – tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. Libertine 2008. július 03. 09:00
    „Mindig a kormány a hibás, miközben a falvak lakossága az elmúlt 30-40 évben a felére csökkent, gyerek pedig nincs...ki járjon akkor iskolába?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utcabeliek érdekében döntöttek az egyirányúsításról

Csorna - Olvasóink SMS-ben kérdeztek, kérdéseire Gyopáros Alpár alpolgármester válaszolt. Tovább olvasom