Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Iskolába, orvoshoz és misére

Kisbusszal gazdagodott az edvei falugondnoki szolgálat. A hétmillió forint értékű, kilencszemélyes jármű elsősorban az idősek és a gyerekek számára jelent nagy segítséget.
Az új jármű: A kilencszemélyes busz elsősorban az idősek és a gyerekek számára jelent nagy segítséget.
Az edvei önkormányzat 1999 óta működteti a falugondnoki szolgálatot. Az intézmény feladatai közé tartozik az idősek, a betegek és a gyerekek szállítása is, amihez elengedhetetlenül szükséges a kisbusz. Korábban a község önerőből vásárolt két járművet is, ám ezek javítása, fenntartása nagyon sokba került. Legutóbb például a falu vezetői nem akadtak olyan autószerelőre, amelyik vállalta volna a jármű műszaki vizsgára való felkészítését, annak állapota miatt.

Éppen ezért már az elmúlt években is rendszeresen nyújtott be pályázatokat az önkormányzat a minisztériumhoz, ám több ízben is sikertelenül. Imre László polgármester elmondása szerint tavaly az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium krízisalapjához pályáztak, s mint az idei elbírálásnál kiderült: ezúttal eredményesen. A szaktárca hétmillió forintot utalt ki részükre, melyet kizárólag a falugondnoki szolgálat autóbusz-beszerzésére fordíthattak. Ebből az összegből egy Volkswagen Transporter kilencszemélyes kisbuszra futotta, melyet a napokban vehettek át az edveiek.

Az új gépkocsit Szalai Károly gondjaira bízták, aki azzal szállítja az ebédet az igénylőknek, viszi orvoshoz a betegeket és utaztatja a gyerekeket iskolába, óvodába. De ez a jármű viszi istentiszteletre is a helybelieket a szomszédos községekbe. Mint azt a falugondnok elmondta: kényelmes, gyors és megbízható járműhöz jutottak a helybeliek.
Az elmúlt fél évben, amíg az edveiek jármű nélkül voltak, a vásárosfalui önkormányzat falubuszát vették igénybe. Molnár Sándor polgármester és Balázs Ottó falugondnok is készségesen segítette ki a szomszédos települést és biztosították a busz használatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz disznó a miniszternek

Továbbra sincs nyugalom a sertéspiacon: hol itt, hol ott csapnak fel az indulatok. A napokban… Tovább olvasom