Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Iroda nélkül a csornai magyar demokraták

Az MDF csornai szervezete nem használhatja irodáját a Pártok Házában. A szervezet vezetői szerint jogtalan és barátságtalan volt a helyiség visszavétele.
A csornai önkormányzat képviselő-testülete tavaly novemberben úgy határozott, hogy elveszi a Magyar Demokrata Fórum helyi szervezetétől a párt által eddig használt irodát a Pártok Házában. Az indoklás úgy szólt, hogy az MDF az önkormányzati választásokon nem juttatott be képviselőt a testületbe, így helyiség sem jár a szervezetnek. A legutóbbi testületi ülésen arról tájékoztatták a képviselőket, hogy a párt elnöke megtagadta az iroda átadását.

Boros Gábor szerint viszont, aki akkoriban az MDF csornai elnöke volt, jogtalan az önkormányzat részéről az iroda visszavétele.
– Az MDF tagja volt annak a pártszövetségnek, amelyik hét képviselőt juttatott be a csornai képviselő-testületbe, tehát a szervezetnek járna a helyiség – nyilatkozott Boros Gábor. – Szokatlan és minősíthetetlen az a módszer, ahogyan az önkormányzat velünk szemben eljárt, és ezt nem is tudom elfogadni.

A volt elnök elmondta: a novemberi döntésről őt hivatalosan nem is értesítették, csupán szóbeszéd útján tudta meg, hogy mire készül a polgármesteri hivatal.

– Többszöri üzengetés után a jegyzőtől kaptunk egy levelet, melyben közölte velünk a testület határozatát – folytatta Boros Gábor. – Erre én is levélben reagáltam, ugyanezeket az érveket soroltam fel, amire viszont szintén nem jött válasz. Az irodát egyébként már nem használjuk, kiürítettük és úgy tudom, hogy már a zárat is lecserélték.
Decemberben vezetőváltás volt az MDF csornai szervezetének élén. Az új elnök, Mesterházy József szerint barátságtalan gesztus az iroda visszavétele a döntéshozók részéről.

– Úgy gondolom, az ilyen kérdéseket nem az erő oldaláról kellene megközelíteni, hanem sokkal békésebben is lehet rendezni – jelentette ki Mesterházy József. – Ez egy fricska akart lenni az MDF-nek, ami egyáltalán nem a békés egymás mellett élést szolgálja és nélkülözött minden kompromisszumkészséget.
A csornai polgármesteri hivatalban Berzlánovichné Nagy Esztertől, a vagyonkezelési osztály vezetőjétől megtudtuk: az MDF-iroda sorsa a közelmúltban rendeződött.

– Az irodát a párt kiürítette, a kulcsot ugyan nem adták le – mondta az osztályvezető. – A hivatal kicseréltette a zárat, a napokban tervezzük a kulcs átadását a helyiség új bérlőjének, akivel a szerződést is hamarosan aláírjuk.

Csornán azok a pártok, melyek a Pártok Házában bérelnek irodát, az új jogszabályok értelmében 546 forint bérleti díjat fizetnek négyzetméterenként évente az önkormányzatnak, melyhez még az általános forgalmi adó társul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres évek után búcsúzik a főorvos

Tizenhat évvel ezelőtt a győri munkahelyét csornaira cserélte dr. Mayer Rezső. A főorvos most oda… Tovább olvasom