Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Irányok, tilalmak

A közeljövőben Csorna több pontján is változik a közlekedés rendje. A változásokat folyamatosan vezetik be, s ez fokozott figyelmet követel a közlekedőktől.

A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött – a gazdasági bizottság és az alpolgármester javaslatára – egyes közlekedésszervezési változásokról. Gyopáros Alpár alpolgármester szerint az előkészületek során az előterjesztők több egyeztetést folytattak, többek között a rendőrséggel, a közútkezelővel, a közlekedési felügyelettel, de leginkább az érintett utcákban élőkkel.

– Több bejáráson is részt vettünk és rengeteg javaslatot vizsgáltunk meg – mondta Gyopáros Alpár. – Természetesen nem tudunk minden ötletet megvalósítani, még ha forgalomszervezési szempontból hasznos is lenne egy-egy, hiszen ügyelnünk kell arra, hogy az érintett utcában lakók érdeke ne csorbuljon. Így a gazdasági bizottsággal egyetértésben például nem támogattuk azokat a javaslatokat, amelyek a hosszabb utcák teljes egyirányúsítására vonatkoztak.

Íme a várható változások: A Park utca egyirányúsítása az Andrássy utcával ellentétes irányban. A József Attila utca egyirányúvá tétele a Volán-pályaudvartól a Mátyás király utcai csatlakozásig a Köztársaság utca irányába, ha az utca forgalmát érintő egyéb feltételek egyidejűleg teljesülnek. Az Erzsébet királyné útja 72. számú ingatlan előtt a szervizútról csatlakozás kialakítása az Erzsébet királyné útjára. Erre azért van szükség, mert remélhetőleg a közeljövőben megkezdődik a szervizút felújítása. Így az ott telephellyel rendelkezők az út állapotának veszélyeztetése nélkül hajthatnak ki az Erzsébet királyné útra.
Az Arany János utca Mártírok tere és Ifjúsági lakótelep közötti szakaszán „Várakozni tilos" tábla alá „kivéve árurakodás" kiegészítő tábla kihelyezése. Az Árpád utca északi oldalán az Árpád u. 2. szám előtti parkolók elkészültéig az Árpád u. 2. számhoz tarozó gépkocsibejáró nyugati oldalára „Megállni tilos" tábla kihelyezése.

Haszonits József

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősek nyári étkeztetése a leállások idején

Az iskolai szünetben több községben hosszabb-rövidebb időre a községi konyhák is leállnak. Ebédelni azonban ilyenkor is kell. Egyes településeken a helyiek már készülnek a szünetre és megoldják étkezésüket. Vannak, akik házhoz szállíttatják az ebédet. Tovább olvasom