Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ipartelep, csatlakozás nélkül

A jórészt pályázati pénzből megvalósult beruházás nyomán új területek nyílnak a beruházni szándékozók előtt.
Az elmúlt hét végén átadták a kapuvári ipartelep úgynevezett második fejlesztési ütemében elkészült új útjait. A jórészt pályázati pénzből megvalósult beruházás keretében felújították a már meglévő ipartelepi utat és egy új, közel hatszáz méteres szakaszt építettek a terület keleti határán, a hozzá tartozó közművek kialakításával együtt. A több mint kétszázmillió forintból elkészült fejlesztésből százharmincmillió forintot pályázati pénzből fedeztek, a maradék hetvenötmilliót a városháza büdzséjéből állta Kapuvár.

Nincs kapcsolat a főúthoz

Az újonnan megépített út azonban csak az egyik végén csatlakozik a környék úthálózatához, a 85-ös főút felé eső vége jelenleg nincs csatlakoztatva. A városháza illetékesei szerint a beruházás költségveté-

sében nem volt fedezet a csatlakoztatás nyolcvan-százmillió forintos költségeire, ezt a – tulajdonos – állam pénzéből kellene fedezni. A főút csatlakozását közel négyszázötven méteren építenék ki, amely tartalmazná a többirányú lekanyarodósávokat is.

„ Jelenleg nem

szükségszerű"


Szőnyi Zsolt, a Magyar Közút Kht. szóvivője még júliusban azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy a 85-ös főút kapuvári, bevezető szakaszának kialakítására három éve érvényes építési engedély van érvényben, ám azt hozzátette: mivel az új szakasz a Wesselényi utca felől megközelíthető, jelenleg nem szükségszerű a csomópont kiépítése.

A gazdák is eladhatják

a földeket


Az új út megnyitásának örömébe azonban némi üröm is vegyül. A város vezetése részéről többször elhangzott az az óhaj, hogy új befektetőt csábítsanak a Hanság fővárosába, ehhez azonban ki kell alakítani a megfelelő infrastruktúrát. Ennek egyik lépcsője volt az ipartelepi fejlesztés, a most átadott ipari út mentén azonban jelenleg magántulajdonú földek vannak. Borsodi Tamás címzetes főjegyző tájékoztatása szerint a gazdák maguk is eladhatják földjeiket a reménybeli befektetőknek, de szükség esetén kisajátítási eljárás is indítható a megfelelő nagyságú terület kialakítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodonhelyen megújult a katolikus templom

Hosszú idő után megújulva, megszépülve várja a híveket Bodonhelyen a katolikus templom. A Rába menti… Tovább olvasom