Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Ipari út: a Provertha teljesítette a szerződést

Több fórumon elhangzott Kapuváron: az új ipari út építése az önkormányzat szerződésben vállalt kötelezettsége volt.
A Proverthával kötött kontraktus több pontja is szabályozza a kérdést. A cég több mint hétmillió eurót beruház Kapuváron a közeljövőben.

– A héten érkezik a német tervező, hogy a nemrég megvásárolt új területünkre szánt gyártócsarnok terveit megbeszéljük – mondta Szalay Antal, a Kapuváron is jelen lévő Provertha Zrt. tulajdonosa. A cég következő magyarországi fejlesztéseire mintegy tizenegymillió eurót (hárommilliárd forintot) szán, ennek hetven százalékát Kapuváron fektetik be. A jelenlegi üzemük mellett vásároltak egy új területet, ahova a közeljövőben felépítendő csarnokukat tervezik. A vállalkozó szerint a cég új létesítménye mintegy nyolcvan-száz embernek ad majd munkát, mellyel a Provertha teljesíti a kapuvári önkormányzattal még 2001-ben kötött szerződés foglalkoztatottak létszámára vonatkozó pontját.

Szerződéses kötelezettség az új ipari út

E szerződés egyéb pontjainak nem ismerete már eddig is sok találgatásra adott okot. A minap átadott új ipari út építésének szükségességét is a Proverthával kötött szerződéshez kötik Kapuváron: a szerződés több pontja is foglalkozik a kérdéssel. Eszerint az önkormányzat vállalja, hogy az akkor már meglévő ipartelepi utat felújítja és meghosszabbítja a Vasút sorig. Szintén a város vállalta a nemrég átadott új út építését is. Emellett a Provertha a szerződésben leírtak alapján kezdetben száz, majd az új út átadását követően tizennyolc hónapon belül még száz munkahelyet létesít az út mentén felállított üzemben. A szerződés aláírását követő évben a városháza egy nyilatkozatot bocsátott ki, melyben a szerződés említett pontjait már akkor is teljesítettnek veszik, ha a Provertha a jelenlegi üzemében megkezdi a termelést.
Ennek ellenére Szalay Antal kijelentette: a kétszáz fős dolgozói létszámot mindenképp eléri az új üzem létesítésével, holott erre a szerződés nem kötelezi. A beruházás tervei már készülnek.

Sikeresebb pályázatra készülnek


Szalay Antal azonban hozzátette, az új üzem megépítése nagyban függ az ipari minisztériumhoz benyújtott pályázat eredményétől. Kijelentette: az első kapuvári cége létesítésekor közel nyolcmillió eurós beruházásuk mellé pályáztak némi állami hozzájárulásra, már csak az új munkahelyek kialakítása miatt is. Akkor forráshiányra hivatkozva több pályázatukat is elutasították. A cég tulajdonosa azonban a jelenlegit eredményesnek várja, így végre megnyílhat az út még több munkahely létrehozására a Rábaközben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábaközben irtják a parlagfüvet

Vásárosfaluban eddig nem kellett parlagfű miatt intézkednie a helyi jegyzőnek. Edvén néhány figyelmeztetésre volt szükség, Dénesfán viszont már büntettek, kétszer. Beledben elegendő volt a figyelmeztetés, ahogy Csornán is. A védekezést belterületen elmulasztók akár 750 ezer forintra is bírságolhatók. Tovább olvasom