Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ipari park: csökkenő foglalkoztatás, növekvő eredmények

Háromévi működés után csökkenő dolgozói lét- számmal, de növekvő gazdasági eredményekkel büszkélkedhet a Kapuvári Ipari Park Kft. A helyi sajátosságokról, valamint a parkok országos működéséről tartottak konferenciát Kapuváron.
Az ipari parkok helyzetéről tartottak konferenciát a közelmúltban Kapuváron. Horváth Gyula, a Kapuvári Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint az ipari park címet 2000-ben nyerték el. A kijelölt terület hatvanhét hektárnyi, a közvetlenül hasznosítható hatvankét hektár. Jelenleg huszonhat vállalkozás működik, mostanra több mint ezerötszáz dolgozót foglalkoztatnak. Horváth Gyula elmondta: a létszám némileg csökkent, a Rába és a Handel kapuvári kivonulása miatt, de ezt ellensúlyozza a letelepült ipar gazdasági eredményeinek ötvenszázalékos növekedése. A kezdeti nyolcmilliárd forintos bevétel napjainkra több mint tizenkétmilliárdra nőtt.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a múlt évre befejeződött a terület víz-, gáz- és szennyvízrendszerének kialakítása, utakat építettek, valamint folyamatban van a közvilágítás fejlesztése. Az igazgató a tervek között említette újabb utak építését, a közvilágí tás további korszerűsítését és egy kistérségi fejlesztési központ létrehozását.

Tóth János, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezető főtanácsosának tájékoztatása szerint az országban napjainkra közel kétszáz ipari park létesült, és megalakult az Ipari Parkok Fejlesztési Tanácsa. A további cél az ország tőkevonzó képességének növelése. A főtanácsos kiemelte: ebben nagy szerepet szánnak Magyarország fejlettebb, nyugati részének, így Kapuvárnak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tandíjjal jár az uniós tagság

A magyar hallgatók a Magyarország és Ausztria közti egyezmény értel- mében tandíjmentesen… Tovább olvasom