Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Inkubátorház kezdő vállalkozóknak

Épületfelújításba kezdett a rábacsécsényi önkormányzat. Közösségi házat alakítanak ki, illetve berendezik a helyi kertészet feldolgozóüzemét.

A rábacsécsényi önkormányzat kívül-belül felújíttatja a falu központjában álló, községi tulajdonú épületét. Közösségi házat alakítanak ki, illetve a helyi kertészet terményeinek feldolgozóját rendezik be. A fejlesztésekhez pályázaton kaptak támogatást a csécsényiek.

Az egykori Sibrik-épületek Rábacsécsény legrégebbi házai.
Az egykori Sibrik-épületek Rábacsécsény legrégebbi házai.

Kovács Teodóra polgármester elmondta: az úgynevezett multifunkciós épületben lesz inkubátorház kezdő vállalkozók számára. Létrehoznak egy képzőművészeti helyiséget, melyben különböző foglalkozásokon vehetnek majd részt a helyiek. A munkát és szórakozást például korongozó és égetőkemence is segíti. Kialakítanak egy nagytermet, mely százhúsz vendég befogadására alkalmas. A falubeli kultúrcsoportok tarthatják majd benne próbáikat, rendezvényeiket, illetve a nyugdíjasklub használhatja továbbra is. Ők ugyanis már a felújítás előtt is ott rendezkedtek be. A közösségi házban teret szánnak a turizmus és idegenforgalom népszerűsítésének, bemutató anyagok elhelyezésével, a helyi termékek megismertetésével. Az önkormányzat az épületet a Molnár János Egyesület Rábacsécsényért civil szervezetnek adta át használatba, a pályázati támogatást is ők nyerték. LEADER-forrásból 25 millió forintot fordíthatnak a tatarozásra, berendezésre és működtetésre.
A közösségi házban teret szánnak a turizmus és idegenforgalom népszerűsítésének.

A községháza mögött a Sibrik család egykori háza is megújul. Ez a község egyik legrégebbi épített öröksége. Valamikor az iskola alsó tagozatát is abban működtették. Aztán konyhaként hasznosították, és az elmúlt években igencsak romos állapotba került. Rekonstrukciója az önkormányzati kertészetre épül. A közös birtokon termelt zöldségeket ugyanis itt dolgozzák fel. Elvégezték már a tetőzet és a nyílászárók cseréjét. Erre a célra a közmunkaprogramból kétmillió forintot költenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taliándörögdre megy a Rábaköz

Az elmúlt év nagy sikerű programjai után idén július végén ismét Taliándörögdre ˝költözik˝ a… Tovább olvasom