Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Inkubátorház Kapuváron - Kezdődhet az építkezés

Az inkubátorház építésének kivitelezője a Fertődi Építő és Szolgáltató Rt.


A Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében nyert 433.400 eurós támogatást Kapuvár. A forrást közös inkubációs szolgáltatások kialakítására fordíthatja a város, amelyhez 22.810 eurós önerőt is biztosít. A projektet a csallóközi Nagymegyer (Veµky Meder) településsel közösen valósítják meg, amely partnertelepülés további összesen 173.280 eurós támogatást kapott a közös projekt szlovákiai tevékenységeire.

A projekt átfogó célja

Határmenti térségek inkubációs szolgáltatásinak kialakítása inkubátorház létrehozásával, melynek stratégiai célja a kkv szektor erősítése.

A projekt rövid távú célja
Mentesíteni az induló vállalkozásokat a magas bérleti díjak alól. Vállalkozásfejlesztési tanácsadás indítása. Virtuális inkubátorház elindítása. Határmenti vállalkozások közötti kooperáció kibővítése.

A fenti célok eléréséhez a nemzetközi partnerség az alábbi tevékenységek elvégzését valósítja meg:
• inkubátorház építése,
• virtuális inkubátorház működtetése, egy kétnyelvű honlap keretében,
• vezetéstechnikai tréning a célcsoport számára,
• vállalkozásfejlesztési konferencia

A Rábaköz gazdaságára a közép-, a kis- és mikro vállalkozások dominanciája a jellemző. Számos prosperáló mezőgazdasági, könnyűipari, építőipari, kereskedelmi és szolgáltatóipari vállalkozás alkotja a Rábaköz gazdaságának gerincét. A térségben nagyszámú a kvalifikált munkaerő, azonban Győr és Sopron munkaerő-elszívó hatása erőteljesen érződik.

A projekt megvalósulásának közvetlen célcsoportja a Kapuvár-Beledi Kistérség és az Alsó-Csallóköz mikro-, kis- és középvállalkozói. A vállalkozói szektor ezen legkisebb egységei mindkét térségben nagy számban fordulnak elő. Ezen csoportot érintette és a mai napig érinti leginkább a gazdasági (pénzügyi) válság. A projekt segítségével az életképes, de mégis mindennapos problémákkal küszködő vállalkozások kapnak lehetőséget a jobb és eredményesebb további működéshez. A szektor képviselői számára szervezett vezetéstechnikai tréning és a határon átnyúló vállalkozásfejlesztési konferencia nélkülözhetetlen információáramot jelentnek a fejlődőképes vállalkozások számára A virtuális inkubátorháznak köszönhetően a célcsoport összes képviselője kaphat szakmai segítséget, amennyiben regisztrál az új dinamikus kétnyelvű honlapra. Bármely vállalkozásfejlesztési, könyveléstechnikai kérdése esetén a megbízott szakértők válaszolnak és segítik orvosolni a felmerülő problémákat.

A projekt megvalósításának időtartama: 2010. október–2012. október.

A sikeres beszerzési, illetve közbeszerzési eljárások lefolytatását követően, 2011.07.25-én Kapuváron került sor az inkubátorház kivitelezési munkáiról szóló szerződés megkötésére a megrendelő Kapuvár Város Önkormányzata, illetve a kivitelező Fertődi Építő és Szolgáltató Rt. között.

A szerződéskötést követően sor került a hivatalos területátadásra is a Kapuvári Ipari Parkban. A kivitelezési munkálatok kezdetüket vehetik. A tervezett befejezés 2011. 12. 21.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Én ilyennek látom városomat - Kiállítás Csornán

"Én ilyennek látom városomat" címmel nyílik kiállítás Csornán augusztus 15-én. Tovább olvasom