Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Inkubátorház épül kezdő vállalkozásoknak

Közel 130 milliós beruházás kezdődik a kapuvári ipari parkban. Az inkubátorház a kezdő vállalkozásokat segíti. A területre több cég települt az utóbbi évben, ezek egy része fejleszt.

Egyre több betelepülővel és 130 millió forintos beruházással érkezett meg az ősz a kapuvári ipari parkba. Az utóbbi kivitelezésére már közbeszerzési eljárás kiírásáról határozott a helyi képviselő-testület, az ipari parkról szóló városházi beszámoló pedig számos cég letelepedéséről szól.

A közel 130 millió forintból épülő inkubátorház jövő év végére készülhet el. A forrást egy határon átnyúló pályázat keretében nyerte meg a város.
A közel 130 millió forintból épülő inkubátorház jövő év végére készülhet el. A forrást egy határon átnyúló pályázat keretében nyerte meg a város.

Ha lassan is, de mindjobban fejlődik a tizenegy éve alapított Kapuvári Ipari Park Kft. A cég minapi beszámolójában már szerepelt egy közel 130 milliós beruházás, melynek forrásait egy határon átnyúló pályázat keretében nyerte meg az önkormányzat. – Még 2009-ben nyújtottunk be pályázatot a szlovákiai Nagymegyerrel közösen, ennek eredményeképpen tudunk egy új inkubátorházat létesíteni az ipari parkban – mondta el portálunknak Hámori György polgármester. Az ötszázalékos önrészű beruházás kivitelezésére most írják ki a közbeszerzési eljárást, az építkezés jövő tavasszal kezdődhet. Ennek befejezése 2011. év végéig várható, ezt követően kezdő vállalkozásokat várnak a több mint 760 négyzetméteres épületbe.

Halász András, az LV Metál dolgozója. A cég új munkahelyeket is tervez.
Halász András, az LV Metál dolgozója. A cég új munkahelyeket is tervez.

A napjainkra több mint harminc céggel működő ipari parkba egyre több vállalkozás költözik, csak a legutóbb érkezettek közül érdemes megjegyezni az STS Group Zrt.-t, a Ferromatic Fémipari Kft.-t vagy a LillyGreen Kft.-t. Az ipari parkban jelenleg bérleményben dolgozó Laurastar Services Kft. egy kéthektáros terület vásárlását követően 3000 négyzetméteres csarnok építését határozta el, ami újabb negyven-ötven dolgozó felvételét jelentheti. Az új betelepülők közül például Tímár Jenő közel ötvenmilliós beruházása ez év végéig fejeződhet be. A vállalkozó a területet egy soproni tulajdonostól vásárolta.

A városháza ipari parkról szóló beszámolójában írtak szerint a cél az, hogy évente legalább egy új cég vagy vállalkozás telepedjen le a területen.

Más fejlesztés is folyamatban van a területen, az egyik legjobban fejlődő vállalkozás, az LV Metál Kft. pályázati forrásokból, több mint ötszáz négyzetméterrel bővíti meglévő üzemcsarnokát. Ez a beruházás a munkahelyek bővülésével is járhat. A városháza ipari parkról szóló beszámolójában írtak szerint a cél az, hogy évente legalább egy új cég vagy vállalkozás telepedjen le a területen. Ennek ez idáig legnagyobb hátránya volt a forgalomképes területek hiánya. A városvezetés ennek érdekében egy közel öthektáros területet alakított forgalomképessé, valamint a 85-ös főúttól északra is értékesíthető blokkot hoztak létre, mintegy 8 hektáros nagyságban. A vállalkozások letelepedésének elősegítését szolgálták az infrastrukturális beruházások is, melyek közt meg kell említeni az Ipartelepi utca fejlesztését, de idetartozik a Vasút sor és a Szent Katalin utca burkolatának felújítása is.

Az ipari park fejlesztési irányai továbbra is az értékesíthető területek bővítése felé mutatnak, ennek egyik lehetséges formája a 85-ös főút mentén elhelyezkedő földek megvásárlása lesz. Ugyancsak értékesítené a városháza a nemrég önkormányzati tulajdonba került 2,7 hektáros területet is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpakafarm, elegáns állatokkal Jobaházán

Félszázas alpakafarmot terveznek a csendes rábaközi településen. A Demjénék háza mögötti bekerített… Tovább olvasom