Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Ingyen parkolhatnak Csornán a 70 éven felüli autósok

Ülésezett a csornai képviselő-testület csütörtökön.
Módosították többek között a fizető parkolókról szóló rendeletet.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester hangsúlyozta: nem emelik a parkolási díjat és nem alakítanak ki több fizetős helyet. Sőt, az új intézkedés szerint ingyenesen parkolhatnak ezentúl a 70 éven felüli, autóval rendelkező csornaiak.

Felülvizsgálta a testület a roma nemzetiségi önkormányzattal kötött megállapodását. Az új dokumentumban rögzítették, mily módon segíti a "nagy" önkormányzat a kisebbségit. Szó volt az ülésen a Pártok házában található irodák elosztásáról, bérbeadásáról is. Helyet kap a Szent István téri épületben például a Bárdos kórus is. Napirenden szerepelt a biogázüzem kérdése is.

A helyi önkormányzat régóta foglalkozik a gondolattal, miszerint a Vill-Korr kft.-vel együttműködve valósítja meg a beruházást. Tegnap új alapokra helyezték az együttműködést és egy harmadik szereplője is van a fejlesztésnek.

A polgármester beszámolt a képviselőknek arról is, hogy tárgyalt a Rekultív kft.-vel arról a 105 millió forintról, melynek megfizetésére a bíróság kötelezte korábban a várost a cég számára. A testület elfogadta a megállapodás részleteit, mely szerint az önkormányzat részletekben, kamatok és egyéb járulékok nélkül fizeti meg az összeget.

A testületi ülés döntéseiről, hátterükről a Kisalföldben olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül fejlesztik a csornai közvilágítást

Tovább olvasom