Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Ingyen net a könyvtárban

A csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtárban mától ingyen használhatják az internetet a könyvtári tagok.

A Széchenyi-terv keretében nyújtott be pályázatot a csornai könyvtár a Miniszterelnöki Hivatal informatikai kormánybizottságához és egy „ kiscsomagot " nyertek: azaz hat új számítógépet és egy nyomtatót vásárolhattak az összegből. Sebestyén Katalin, a könyvtár igazgatója azt is elmondta a Kisalföldnek, hogy mindehhez egyéves internetszolgáltatást is kaptak. A szerződés előírja, hogy a nyitvatartási idő nyolcvan százalékában ellenszolgáltatás nélkül kell biztosítaniuk a világháló használatát.

Sebestyén Katalin igazgató úgy látja, hogy ezzel tovább szélesedik a könyvtárkínálat, mert már nemcsak könyvekért, folyóiratokért, hangzó anyagokért, videokazettákért jöhetnek a látogatók, hanem azért is, hogy a világhálóval ismerkedjenek. Mint hangsúlyozta, igazából már azt kellene a kapura kiírni, hogy Martincsevics Károly Információs Központ. A Széchenyi-terv keretében a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) informatikai kormánybizottságához nyújtott be pályázatot a könyvtár. Ennek eredményeként egy úgynevezett kiscsomagot nyertek és hat új számítógépet, valamint nyomtatót vásárolhattak az összegből.
Sebestyén Katalin hozzátette, hogy mindehhez egyéves internetszolgáltatást is kaptak. A szerződés előírja, hogy a nyitvatartási idő nyolcvan százalékában ellenszolgáltatás nélkül kell biztosítaniuk a világháló használatát. Ingyenesen kalandozhat ezután a neten fiatal, felnőtt és idős egyaránt.
Szerdán és szombaton a könyvtár zárása után az internettermet nyitva tartják egészen este nyolc óráig, szombaton pedig reggel kilenctől este nyolcig. Ezekben az időszakokban 300 forintért lehet szörfölni a hálón óránként.
Kovács Tamás rendszerkönyvtáros arról beszélt, hogy 1996 óta rendelkezik a bibliotéka internetkapcsolattal. A pályázat elnyerésével lehetőség adódott a gépek frissítésére. A kiírásban szerepelt az a kikötés is, hogy legalább hatvan, elsősorban felnőttet internetes ismeretekre kell oktatni. Mint kiderült, ez a „ kívánság " találkozott az igényekkel is, hisz a jelentkezők többsége felnőtt. A húszórás kurzusokban e-mailezést, valamint információszerzési technikákat tanítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan a rendezvénysorozat

Most még a régi módi szerint szervezik a Nemzetközi Rába Fesztivált, jövőre viszont jelentős… Tovább olvasom