Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Infrastruktúrára 62 millió

Jelentős fejlesztést hajtottak végre az elmúlt esztendőben a Csornai Ipari és Logisztikai Parkban. A beruházás meghaladja a 60 millió forintot.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium három évvel ezelőtt arról értesítette a csornai önkormányzatot, hogy a város déli részén lévő ipari terület, amely 24,4 hektáron fekszik, elnyerte az „Ipari és Logisztikai Park" címet. Ebből 6,3 hektár az önkormányzaté, a terület többi része vállalkozások, illetve magánszemélyek tulajdona. A hároméves Csornai Ipari és Logisztikai Parkban az elmúlt évben jelentős változások történtek. Erről kérdeztük Turi György polgármestert.

Háttérbázis legyen

– Az önkormányzat arra törekszik, hogy a Győrben letelepedett multinacionális cégek beszállítói háttérbázisa az ipari parkunkban legyen és így a csornai és környékbeli ingázók a városban találjanak munkalehetőséget – kezdte Turi György. – Ezért a képviselő-testület 2005-ben pályázatot nyújtott be a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz egy 3,4 hektáros önkormányzati terület közművesítésére. A pályázat kedvező elbírálásban részesült, s így 50 millió forint támogatást kaptunk. A pályázati forrás segítségével 62 millió 500 ezer forintos beruházást hajthattunk végre, melynek keretében a terület víz- és áramellátása, csatornázása, valamint a belső szervizút építése valósulhatott meg. Mindez kedvező lehetőséget teremt az ingatlan beépítésére, valamint a szomszédos területek fejlesztésére.

Csatlakozás még nincs

Turi György elmondta: a beruházás 2005 novemberében kezdődött az érintett területet átszelő 20 kilovoltos áramvezeték kiváltásával és a környező területeket ellátó két transzformátorállomás felállításával. Az út- és közműberuházásokhoz, a közbeszerzési eljárást követően, az elmúlt év második felében láttak hozzá. Időközben, tavaly májusban az önkormányzat értékesítette a közművesítésre kerülő 33 ezer 427 négyzetméteres területét 16 millió 713 ezer 500 forintos bruttó eladási áron.

A polgármester hozzátette: nem épült meg viszont a belső szervizút csatlakozása a 86-os főútra, mivel a közlekedési felügyelet ezt – tekintettel a befektetők betelepülése után várható nagyobb teherautó- és kamionforgalomra – csak közlekedési csomópont megépítése keretében engedélyezné. Ez pedig több tízmilliós költséget jelent. Ezért jelenleg csak egy irányból lehet bejutni a területre.

Végezetül Turi György megjegyezte: most már nincs infrastrukturális akadálya annak, hogy az ipari és logisztikai parkban a különböző vállalkozások telephelyet létesítsenek Csornán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burgenlandi és stájer vita a Rába miatt

Az osztrákokat is zavarja a Rába évek óta tartó habzása. A burgenlandiak a stájer tartományi… Tovább olvasom