Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Infrastrukturális fejlesztésre pályáznak

A kapuvári önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülésén a képviselők elfogadták a város tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámolót és megtárgyalták a településen működő közalapítványok tevékenységét. Vita bontakozott ki azonban a telekadóval kapcsolatos rendelet módosítására tett javaslat nyomán.
Két javaslatot nyújtottak be

A kapuvári Petőfi-majorban ingatlannal rendelkezők keresték meg az önkormányzatot azzal, hogy a rájuk kivetett telekadót nem tartják méltányosnak, mivel a területen a további feltöltés és a közművek kiépítése, illetve bővítése is jelentős költségeket ró rájuk. A testület elé két megoldási javaslat került. Az egyikben azt ajánlották a képviselőknek, hogy a Petőfi-majorra is terjesszék ki azokat az adókedvezményeket, melyek az ipari parkra vonatkoznak, a másik javaslat szerint pedig a telekadó mértékéből 25 százalékos kedvezményt kaphattak volna az ingatlantulajdonosok.

Érvek és válaszok

A napirend tárgyalásában Vargyas Mihály azzal érvelt, hogy a majorban elsősorban azért vettek területeket a tulajdonosok, hogy kivihessék a városból a gépeiket, teherautóikat és ott parkoljanak velük, ezért nem szabad telekadóval büntetni őket.
Dr. Biró Péter polgármester reagálásában elmondta, hogy az adónemeket nem személyre szabottan állapítják meg, az azokból befolyó összeg pedig  város fejlesztéséhez nagyon fontos. Kóczán Zoltán azt javasolta, hogy a Petőfi-majoriaknak ötéves adómentességet biztosítson az önkormányzat. Boldis Géza a téma napirendről való levételét indítványozta, Gábor Tamás pedig az ipari parkot megillető kedvezményeket adta volna meg a majoriaknak is.
Németh Csóka Gábor alpolgármester a kedvezmény mértékét 25-ről 50 százalékra emelte volna fel, Degovics István viszont csatlakozva Boldis Gézához és a napirend törlését kezdeményezte.
A szavazáskor kiderült, hogy egyik javaslat sem kapta meg az elégséges többséget, így a régi rendelet maradt érvényben, vagyis a Petőfi-majori tulajdonosoknak fizetniük kell.

Fejlődik a gyógyfürdő környéke?

A városatyák módosították az önkormányzat és intézményei szervezeti és működési szabályzatait és eldöntötték, hogy pályázatot nyújtanak be a területfejlesztési tanácshoz a leendő gyógyfürdő területének infrastrukturális fejlesztésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebukott a csornai betörőbanda

Csaknem egy évig riogatta a Rábaköz és a Tóköz lakóit az a csapat, melynek tagjait tavaly… Tovább olvasom