Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Információs táblák segítik a közlekedést

Az elmúlt hét óta több közérdekű információt tartalmazó tábla segíti a tájékozódást Kapuváron.
Kapuváron a jobb eligazodást segítendő, egységes és tetszetős információs táblákat helyeztek ki a közelmúltban. Az önkormányzat a Széchenyi-terv turizmusfejlesztési programjára pályázott, amivel a minisztérium a több mint négymillió forintos beruházásnak ötven százalékát finanszírozta. A városba érkezők az elmúlt héttől már a táblák segítségével tájékozódhattak.
A sikeres pályázat eredményeként Kapuvár egész területén kiépült az
információs táblarendszer. A városban összesen 23 ponton találkozhatunk a 116 darab tábla három típusával. A jelzők közérdekű információkat tartalmaznak, illetve a közintézmények elérhetőségi útvonalát jelölik.
A tervek szerint a közeljövőben további oszlopokat állítanak fel, melyeket a vállalkozók bérleti díj ellenében használhatnak. A bevétellel biztosítható a táblarendszer további bővítése, illetve a folyamatos karbantartás költsége. Az önkormányzat hosszabb távú célja még, hogy a kihelyezett táblák formáját és méretét rendeletben szabályozza. Így a város egész területére egységes táblák kerülnének ki.

Megújult a városkép

Borsodi Tamás jegyzőtől a Kisalföld azt is megtudta, hogy megújultak a város bevezető útjai mellett álló köszöntőtáblák is. Az elhasználódott és leszerelt fémszerkezeteket felújítják, majd az osli és a babóti sorra kerülnek ki.
Mint kiderült, Miklósmajor és az andaui híd közötti szakaszon is irányjelzők segítik a kerékpáros közlekedést. A kedvelt útvonal kezdő- és végpontján pedig egy-egy, a Hanság nevezetességeit bemutató információs táblát találunk. Elhangzott az is, hogy egy másik táblarendszer a pomogyi határátkelőnél igazítja útba a Kapuvárra igyekvő turistákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílik a harmadik Hanság Expó

A messze földön híres kapuvári vásárok hagyományaira támaszkodva – három évvel ezelőtt –… Tovább olvasom